Campioni pe nisip, desemnaţi la Sibiu

„Sibiu Sands”, primul turneu de beach volleyball organizat vreodată  în centrul istoric al unui oraș din România, revine pentru a patra oară, consecutiv, în Piaţa Mică, între 2 şi 7  august.

afis-sands 2016Competiţia este acreditată de către Federația Română de Volei şi este inclusă în calendarul competițional național, fiind considerată anul acesta Turneul Final al Campionatului Național de Volei pe Nisip. Valoarea premiilor puse în joc anul acesta este de 3.000 EURO.„Sibiu Sands”, primul turneu de beach volleyball organizat vreodată pe un teren amenajat de la zero, într-o zonă istorică, în România, este acreditat de către Federația Română de Volei, pentru a treia oară consecutiv fiind considerat turneu de categoria A. Dacă anul trecut doar competiția fetelor încheia Campionatul Național de Volei pe Nisip, anul acesta și echipele profesioniste de băieți vor încheia la Sibiu sezonul competițional 2016.

Teren amenajat în centrul Sibiului

Competiția se va desfășura zilnic, pe parcursul a șase zile, pe un teren amenajat de la zero în centrul istoric al orașului, în Piața Mică. 230 de metri cubi de nisip, 4 metri cubi de lemn, trei utilaje de mare tonaj și trei zile vor fi necesare pentru amenajarea terenului la cele mai înalte standarde, pentru ca jucătorii prezenți la Sibiu să beneficieze de cele mai bune condiții de joc. Terenul amenajat în centrul orașului respectă specificațile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și folosind instrumente profesionale de joc – mingi, fileu, benzi delimitare, etc. Pentru confortul spectatorilor va fi amenajată o tribună de 400 de locuri și pentru că uneori, un meci de volei pe plajă durează peste o oră, va fi amenajată și o instalație de nocturnă.

Înscrieri până în 29 iulie

Înscrierile rămân deschise până la data de 29 iulie. La fel ca și anul trecut, competiția este deschisă atât sportivilor amatori, care practică voleiul în timpul liber, prin categoria OPEN Mixt, cât și celor profesioniști, care se pot înscrie la categoriile dedicate. În total sunt așteptate aproximativ 50 de echipe din țară. Cei care doresc să se înscrie, o pot face online pe: http://www.ecosportteam.ro/evenimente/sibiu-sands/inscriere

Echipele înscrise  vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Echipa care câștigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are șansa unui ultim meci. Daca il pierde, iese din competiție, dacă îl câștigă, înaintează pe tabelul competițional. În final vor rămâne doar patru echipe la fiecare categoria care vor juca finala mare și finala mică.

„Sibiu Sands” este acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu, organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects, realizată cu sprijinul Federației Române de Volei și a Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*