Când începe testarea COVID la Spitalul de Pediatrie și câte teste se pot efectua pe zi

Laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie va fi funcțional începând din 3 aprilie. Zilnic vor putea fi făcute maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până acum 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca spital care va trata COVID 19 la pacienții pediatrici și, în acest context, managementul spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Până la această dată, spitalul nu are confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus. Au fost internați 13 copii suspecți, la 7 dintre aceștia testele moleculare fiind negative, la ceilalți așteptându-se rezultatele.

Medicii Spitalului de Pediatrie consultă și prin telefon.

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu  a  luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”:

  • Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428
  • Chirurgie: 0765.467.497
  • Ortopedie: 0765.467.429
  • ORL: 0765.467.431
  • Oftalmologie: 0765.467.450
  • Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434
  • Boli Infecțioase: 0765.467.434
  • Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466.

Atenție! Secțiile Spitalului de Pediatrie și-au schimbat locația

Activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și se desfășoară în cele trei clădiri, după cum urmează:

  • În locația din Ghe. Barițiu (Luther) își desfășoară activitatea:

– Compartimentului de primire urgențe (CPU)

– Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică

– Secția de Ortopedie Pediatrică

– Laboratorul de radiologie și imagistică medicală

– Ambulatoriu de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.

Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal, triajul pacienților urmând a se efectua începând de azi într-un container special amenajat la intrarea în spital.

  • În locația din Transilvaniei nr.2-4 își desfășoară activitatea secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte
  • În locația de pe Pompeiu Onofreiu nr.2-4 a fost relocată secția de boli infecțioase împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie. Și în acest caz triajul se face într-un spațiu din curtea Spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu se va face în continuare în cabinetul de pe str. Pompeiu Onofreiu,  zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-9.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*