CANDIDAT ÎN PAPUCI DE CASĂ: Adrian Echert țintește președinția CJ Sibiu  

Tânărul președinte al organizației județene USR Sibiu vrea fotoliul de președinte al Consiliului Județean Sibiu, iar în lupta lui e mânat de un curaj debordant, de credința că orice lucru poate fi înfăptuit mai repede sau mai târziu și, totodată, de grija pe care le-o poartă sibienilor și propriei sale familii.

 

Adrian Echert este tată de fete și înțelege că România trebuie să fie casa copiilor lui.

 

Între ideal și realitate

 

Calitatea vieții sibienilor poate fi îmbunătățită considerabil prin schimbarea atitudinii angajaților din administrația de stat, eficientizarea economică și financiară a unor investiții, preluarea unor modele de succes precum Cluj sau Oradea și accesarea fondurilor europene, consideră Echert, în opinia căruia este inadmisibil ca în 2020 să mai existe baroni locali, cetățeni care nu au apă la robinet și canalizare – deși infrastructura există, consilieri locali care sunt doar mașini de vot, dar și un excedent bugetar nefolosit. „În cei 30 de ani de democrație ai auzit toate grozăviile, ai văzut lucruri care erau sfidau logica, bunul-simț, realitatea. Asta am crezut până m-a sunat un primar acum vreo două săptămâni. Pesedist serios, omul ne refuza acum doi ani validarea listelor de semnături de la «Fără penali», așa că am fost surprins de tonul cordial cu care îmi propunea să ne vedem în vederea unei oferte de nerefuzat. Nu am fixat nicio întâlnire, pentru că, pur și simplu, nu m-a interesat. Acum trei zile, sună domnul viceprimar al aceleiași localități, la fel de membru PSD precum primarul. Omul e decis să prezinte surpriza pe care o aveau pentru noi, după ce mă anunță că a vorbit la telefon și cu Barna (da, îl sunase, mi s-a confirmat, omul e descurcăreț). Iată ce ne propunea: să înființăm acolo, la ei în comună, o filială USR. Nu, nu trebuie să ne facem griji în privința oamenilor, au ei niște recomandări. Da, tineri, bine intenționați, cu viitorul în față, mai ales dacă îi punem pe liste la locale și ajung consilieri. Nu a ezitat deloc să îmi spună că unul dintre ei este chiar fiul lui, dar la țară nu contează asta cu partidul. Așa arată lumea lor, cea în care orice, oricât de absurd ar părea, este posibil pentru că nu există nici urmă de principii“, povestește Adrian Echert.

Sibiul e acasă

 

Are 33 de ani și s-a născut la Vatra Dornei. Iubește Sibiul de la 20 de ani, când l-a vizitat pentru prima dată la un concert Scorpions. Era anul Capitalei Culturale Europene. Atunci și-a spus că în Sibiu ar vrea să trăiască pentru tot restul vieții, iar un an mai târziu era deja mutat. „Începusem Facultatea de Drept la Universitatea «Titu Maiorescu», însă concernul polonez în parteneriat cu care lucrau părinții mei mi-a propus să deschid o filială la Sibiu. După zece interviuri cu toți managerii polonezi, am devenit directorul filialei din România, la 21 de ani. Am continuat facultatea la distanță și am obținut licența în drept, dar nu m-am oprit din studiu. Am absolvit și Facultatea de Ştiinţe Economice a ULBS, secţia Management, și am continuat apoi cu un master în Business Administration în limba engleză, la aceeași facultate“, ne-a declarat Adrian. De atunci a rămas directorul general al aceleiași companii de utilaje industriale de prelucrare a lemnului, performând exclusiv în mediul privat.

Primul pas în politică l-a făcut în 2016, când a început să se întrebe ce viitor poate să ofere copiilor lui. În timpul protestelor din 2018, frustrarea, durerea și neputința celor din stradă i-au confirmat că vechea clasă politică trebuie să plece.

În ultimii trei ani, a vrut să-i cunoască pe sibienii din toate colțurile județului și să se familiarizeze cu problemele lor. După vizitele sale săptămânale în județ și întâlnirile cu sătenii, a ajuns să se îndrăgostească de felul simplu și frumos al acestora, să iubească toate sortimentele de brânză și să cunoască traseele tuturor bisericilor fortificate. O minte sănătoasă își are casă într-un trup sănătos. Dacă în trecut practica fotbalul, de ceva vreme se regăsește în yoga. O practică ori de câte ori îi permite timpul. Așa își limpezește mintea, își clarifică prioritățile, dă răbdare lucrurilor și acționează înțelept.

 

Priorități

 

Adrian Echert se declară îngrijorat de rata analfabetismului, de lipsa unor facilități de bază precum apa sau conexiunea la internet, dar și de lipsa investițiilor și apetitul scăzut al oamenilor de afaceri. Este convins că educația și accesarea urgentă de fonduri europene pentru dezvoltare pot reprezenta soluția pentru dezvoltarea județului nostru. Promite că, dacă va fi ales, prima sa decizie va fi contractarea unei firme specializate în accesarea de fonduri europene, urmată de consolidarea sistemului public de sănătate.

În spatele fiecărui chip al unui afiș electoral se află un om cu pasiuni, vise, lupte proprii, realizări sau povești de viață extraordinare. Prin intermediul campaniei „Candidat în papuci de casă“, Mesagerul de Sibiu îți face cunoștință cu cei care îți cer votul!Cei care vor să ia legătura cu Adrian Echert îi pot scrie la presedinte.sb@usr.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*