Candidat „Reciclat”

 

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan a declarat că va candida pentru un nou mandat în Parlament, în colegiul în care a câştigat la alegerile precedente şi a arătat, legat de crearea platformei de dreapta, că aceasta vrea să ofere în campanie „o alternativă la politica de dezbinare a USL”.

PDL va folosi la alegerile generale aceeaşi „reţetă” ca şi la localele din iunie: aleşii aflaţi în funcţie sunt sprijiniţi pentru o nouă candidatură.  Întrebată, într-o conferinţă de presă, dacă va candida pentru un nou mandat de deputat, în colegiul în care a câştigat alegerile în 2008, Turcan a răspuns afirmativ, potrivit Mediafax. „Da. Pot să spun care este opţiunea mea. Voi candida. PDL are un principiu şi a fost decizie luată într-un for de conducere: toţi parlamentarii aleşi îşi păstrează colegiile şi, dacă doresc să candideze, candidează în colegiile în care au fost aleşi. În rest, este doar o chestiune de opţiune personală. Partidul îi susţine”, a explicat ea.

 

Colegiile rămân

 

Raluca Turcan a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în colegiul 2 din municipiul Sibiu şi a câştigat cu aproximativ 47 la sută din voturile valabil exprimate. Referitor la data alegerilor parlamentare, Raluca Turcan a declarat că ultima dată pe care a auzit-o vehiculându-se este 2 decembrie 2012.

 

Manifest anti-USL

 

Totodată, aceasta a amintit despre lansarea, la sediul Fundaţiei Creştin-Democrate, a „Manifestului politic al dreptei unite”, spunând că este o „platformă care în campania electorală să ofere o alternativă la politica de dezbinare, ură şi incompetenţă a USL”. „PDL are un proiect de construcţie. Acest proiect vizează crearea unei platforme de dreapta, o platformă care să unească oamenii şi liderii de opinie cu idei şi credinţă de dreapta, o platformă care în campania electorală să ofere o alternativă la politica de dezbinare, ură şi incompetenţă a USL. Cel mai încurajator prinicipiu al constituirii acestei platforme de dreapta este cel de încurajare a credibilităţii, moralităţii şi eticii. Oferta PDL în această nouă structură este următoarea: şanse şi nu pomeni, justiţie şi nu corupţie, eficienţă administrativă şi nu birocraţie”, a enumerat parlamentarul de Sibiu. Pe de altă parte, Turcan a insistat că „războiul politic” şi „instigarea la ură” din discursul politic trebuie să înceteze. Manifestul a fost lansat, miercuri după-amiază, de către PDL, PNŢCD, Partidul Noua Republică şi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, în numele unei viitoare alianţe oficiale de centru-dreapta.

 

 

Raluca TURCAN | deputat Sibiu

 

„PDL are un principiu: toţi parlamentarii îşi păstrează colegiile şi, dacă doresc să mai candideze, candidează în colegiile în care au mai fost aleşi. Dacă au probleme cu legea, mi se pare normal să existe un filtru, acesta este şi scopul înfiinţării acestei comisii de integritate.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*