Carantina se prelungește cu o săptămână

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis, astăzi, într-o ședință extraordinară, continuarea carantinei zonale.

Comitetul a aprobat patru hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu 7 zile a măsurii de carantină zonală în municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea).

Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.

În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum și a exercitării votului.

Descarcă declarația pe propria răspundere, modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate precum și modelul de adeverință de la angajator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*