Carantină și mască obligatorie / „Meniu“ special pentru călători / Restricții pentru locuitorii județului Sibiu, chiar și în aer liber

De la mijlocul acestei săptămâni, toți cetățenii români și străini care sosesc în România din țări precum Elveția, Belgia, Marea Britanie, Franța, Olanda, Austria sau Italia sunt obligați să se carantineze fie la domiciliu, fie în locații declarate pentru o perioadă de 14 zile.

Dana MUNTEANU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat această decizie din cauza riscului epidemiologic ridicat prezentat de cei care provin din cele 30 de zone, țări sau teritorii. Pe lângă o perioadă forțată de carantină, călătorii sosiți pe teritoriul României sunt obligați să poarte masca de protecție, atât în spații deschise, cât și în spații închise publice. Conform aceleiași hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență, se modifică valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise.

Gura și nasul trebuie acoperite

 

Așadar, dacă până în urmă cu câteva zile purtarea măștii de protecție era obligatorie în toate spațiile deschise publice în localități unde rata de incidență era de 3/1000 de locuitori, acum masca este obligatorie și în cele cu 1,5/1000 de locuitori. Conform unui comunicat de presă al Prefecturii, la nivelul județului Sibiu rata de incidență cumulată în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie era de 4,40/1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că gura și nasul trebuie acoperite obligatoriu, în orice spațiu public deschis.

 

Situația la zi

 

Ieri, 5 noiembrie, în județul Sibiu erau active 1.128 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din care 577 în municipiul Sibiu, 77 la Cisnădie, 35 la Avrig, 16 la Tălmaciu, 8 la Ocna Sibiului, 74 la Șelimbăr, 5 la Apoldu de Jos, 3 la Loamneș, 9 la Racovița, 10 la Rășinari, 18 la Roșia și 16 la Sadu. De asemenea, sunt în evidențele autorităților 13 persoane confirmate pozitiv, care, deși nu au domiciliul pe raza județului Sibiu, s-au infectat și sunt internate în județul nostru.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate pozitiv 6.466 persoane (dintre care 324 copii). Până ieri au fost declarate vindecate 3.277 de persoane, iar 231 persoane au decedat. La ora 8.00 erau spitalizate 327 de persoane, dintre care pe ATI erau 19 adulți și un copil.

  • Focare actualePotrivit datelor centralízate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, principalele focare de infecție sunt:Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu: 72 de beneficiari pozitivi, dintre care 5 au decedat, 9 sunt spitalizați, 58 sunt vindecați; 14 angajați pozitivi dintre care 4 izolați, iar 10 sunt vindecațiCentrul pentru persoane vârstnice Șelimbăr: 43 de beneficiari pozitivi, dintre care 13 au decedat, unul este spitalizat, iar 29 sunt vindecați, 17 angajați pozitivi dintre care unul izolat, 16 vindecațiUnitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Săliște: 52 de beneficiari pozitivi dintre care 12 au decedat, 6 sunt spitalizați, 31 sunt izolați, iar 3 s-au vindecat; 35 angajați pozitivi dintre care 6 izolați, iar 28 s-au vindecatCRRPH Dumbrăveni: 51 beneficiari pozitivi, dintre care 8 au decedat, 5 sunt spitalizați și 32 izolați, 3 vindecați; 20 angajați pozitivi, 6 izolați, 14 vindecațiUnitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Agnita: 18 beneficiari pozitivi, 18 izolați; 4 angajați pozitivi, toți izolațiCentrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Tălmaciu: 122 de beneficiari pozitivi dintre care unul spitalizat, 6 sunt izolați, 115 vindecați; 36 de angajați pozitivi, 9 izolați, 27 vindecațiCentru de plasament Sibiu: 4 beneficiari pozitivi, unul izolat, 3 vindecațiCasa de femei creștine germane Mediaș: 4 angajați pozitivi din care 2 izolați și 2 în curs de evaluareCentrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Râu Vadului: 26 de beneficiari pozitivi dintre care 26 izolați, 7 angajați pozitivi, toți izolațiSOS Satul Copiilor Cisnădie: 4 beneficiari pozitivi, toți izolați, un angajat pozitiv, izolatcompanie producătoare de textile din Cisnădie: 13 angajați pozitivicompanie producătoare de componente auto Sibiu: 21 angajați pozitiviInspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu: 59 de angajați pozitivi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*