CARAVANA ASTRA FILM a ajuns la ALĂMOR

Sâmbătă, 11 mai 2013, în prima zi a proiectului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, Caravana Astra Film a făcut primul popas la Căminul Cultural din satul Alămor pentru copiii de pe Valea Secaşelor. Caravana Astra Film Junior a fost introdusă de Maria Şpan de la Astra Film, şi a inclus proiecţiile documentarelor Dimineţile lumii şi Esperanto, copiii apei, de la ora 10. Proiecţiile Astra Film Junior au fost urmărite cu entuziasm de aproximativ 350 de copii adunaţi din toate localităţile de pe Valea Secaşelor. În timpul proiecţiilor Astra Film Junior au fost împărţite peste 400 de flyere, special concepute pentru cei mici.

 


În paralel, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie Ritualuri de iarnă, cu participarea autorului Dumitru Budrala, a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a prefectului şi a celorlalte oficialităţi. Fotografiile au fost expuse în centrul satului, iar expoziţia a putut fi vizionată până duminică, 12 mai.

Tot sâmbătă, de la ora 21, Caravana Astra Film a revenit în sala Căminului Cultural, şi de data aceasta arhiplină, pentru proiecţiile documentarelor Satul de demult şi Junii din Alămor, ambele în regia lui Dumitru Budrala. Documentarul Junii din Alămor a făcut deliciul publicului, sătenii şi-au identificat şi recunoscut propriile tradiţii, iar la finalul celor două proiecţii, filmele au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Ioana NICA – Purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Sibiu

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat