Care pe care

Sibiu Streetball, cel mai mare concurs de streetball din Transilvania și al doilea eveniment de acest gen din țară, după numărul de echipe participante și premiile puse în joc, ajunge, anul acesta, la cea de-a şaptea ediţie.

sibiu streetballEste pentru a patra oară consecutiv când Sibiul găzduiește un turneu de streetball la standardele impuse de Federația Internațională de Baschet. Sibiu Streetball este catalogat drept unul de categorie „albastră“. Competiţia de baschet 3 la 3 va avea loc timp de trei zile, la sfârşitul lunii iunie, în centrul Sibiului, pe o arenă sportivă omologată de Federația Internațională de Baschet.

Arenă certificată

280 de jucători de baschet, de la novici la cei mai experimentaţi, se vor întâlni, în perioada 26-28 iunie, la cea de-a şaptea ediţie a Sibiu Streetball. Competiţia va avea loc în parcarea teatrului, spaţiu ce va fi transformat într-o adevărată arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, şi două sisteme de baschet mobile, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 400 de locuri în tribune.

Premii de 5.000 de euro

Înscrierile la cele cinci categorii de vârstă, U10, U14, U18, Open, + 35, au loc până la data de 22 iunie. Marii câștigători ai competiției vor încasa un cec în valoare de 1.200 de euro, valoarea totală a premiilor oferite fiind de 5.000 de euro. 70 de echipe din România, Ungaria și Serbia au participat, anul trecut, la cea de-a șase ediție a Sibiu Streetball. Turneul, organizat de Asociația Eco Sport Team, este o acțiune inclusă pe agenda sportivă a municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu.

Îndemânare și talent

Streetball-ul este un sport derivat din baschet, care se joacă, în general, pe terenuri în aer liber şi care nu se supune unor reguli atât de stricte precum părintele său. Formatul permite fiecărui jucător să îşi arate îndemânarea şi talentul şi pune mai puţin accent pe jocul de echipă. Partidele sunt, astfel, mult mai spectaculoase, de aici şi popularitatea de care se bucură în rândul publicului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*