Cariere pentru viitor. Centrul de cercetare Marquardt Sibiu se extinde

Compania Marquardt Sibiu își continuă dezvoltarea accelerată, bazată pe investiții de peste 180 milioane de euro, cu o nouă etapă: în acest an începe extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare. Compania va angaja în următorii ani peste 150 de software developeri.

Marquardt Sibiu este membră a Marquardt Group, lider global în industria componentelor mecatronice pentru automotive. Compania a avut parte de extinderi succesive în anii 2010, 2011, 2012 și 2013, după care firma a achiziționat o a doua fabrică, devenită operațională la finele anului 2015. Cu cei de 2.800 angajați, firma din Sibiu este cea mai mare filială a Grupului Marquardt din întreaga lume (mai mare și decât cea din China).

O etapă importantă în evoluția companiei a avut loc în ianuarie 2008, când Grupul Marquardt a înființat Centrul de Dezvoltare și Cercetare, în care inginerii specializați în proiectare și dezvoltare în domeniile electronică, mecanică, hardware și software lucrează la echiparea automobilelor de mâine.

La nivel global, Grupul Marquardt a depășit 11.000 de angajați și își extinde portofoliul de produse de la automotive în domeniile eBikes, al bateriilor electrice și mobilității ecologice. Extinderea globală a Grupului Marquardt se va reflecta și în dezvoltarea și creșterea structurală Centrului de Cercetare și Dezvoltare de la Sibiu în perioada 2019 – 2022.

Odată cu această creștere, unele compartimente ale Centrului R&D Marquardt își vor transfera activitatea în clădire de birouri aflată în plin centrul Sibiului. Compania Marquardt a căutat noi spații de birouri, care să ofere angajaților o atmosferă deosebită de lucru și o vedere deosebită spre centrul istoric al orașului. Inaugurarea noilor birouri va avea loc în 26 septembrie.

Demo Car – Mașina Viitorului

Marquardt Sibiu va ilustra genul de proiecte la care vor lucra angajații Centrului de Cercetare prezentând în premieră în România un Demo Car – Mașina Viitorului, echipată cu componente în fază de prototip, care vor intra în producție de serie în următorii ani.

După prezentarea la inaugurarea birourilor, Mașina Viitorului va fi apoi expusă pentru public în cadrul Nopții Europene a Cercetătorilor 2019, în 27 septembrie, între orele 10:00 și 20:45. Cei interesați vor putea urca în cockpit pentru a proba modul de acționare al noilor solutii mecatronice propuse de Marquardt.

Divizia de Cercetare Marquardt propune o serie  de inovații dintre cele mai interesante: folosirea luminii cu funcție de acționare și control, panouri de comandă plate în care acționarea se produce nu mecanic, ci prin simpla atingere, cu senzori inteligenți integrați, comutatoare touch integrate în volan cu displayuri flexibile, consola centrala 3D din sticlă, module interactive cu proiecție, care pot transforma orice suprafață de bord într-o interfață cu utilizatorul, platformă cloud Marquardt, monitorizarea datelor vitale ale conducătorului auto cu efect direct asupra reglării condițiilor ambientale de temperatură, ventilație, lumină etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*