Carmen Iohannis: Prezența la vot este o datorie de onoare | VIDEO

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe români să voteze astăzi, afirmând că prezența la vot este „o datorie de onoare și o necesitate”.

„Este foarte importantă prezența la vot, fiecare ar trebui să vină să își exprime dorința, pentru că este o datorie de onoare și o necesitate”, a declarat Carmen Iohannis, la ieșirea de la urne.

Soția președintelui Iohannis a declarat că a votat pentru continuitate. „Am votat pentru ca să se continue proiectele începute în Sibiu și pentru ca orașul nostru să devină și mai frumos și să ne bucurăm de el în continuare, să fie unul din orașele cele mai dorite din lume, să fie vizitat și iubit precum îl iubim și noi”, a mai spus prima doamnă.

Carmen Iohannis la vot

Ea a votat în jurul orelor 12.00, după ce a venit de la biserică, fiind însoțită doar de un angajat al SPP. Carmen Iohannis a votat în secția 68, de pe strada Spartacus. La secția 70 a votat finul acesteia, Paul-Jurgen Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România și primul pe lista pentru Consiliul Județean Sibiu.

Carmen Iohannis a fost la slujba de la biserică, împreună cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse pentru AGERPRES. Președintele României este așteptat să voteze la București, așa cum a anunțat anterior. Vineri după-amiază, șeful statului a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, în care i-a îndemnat pe români să meargă astăzi la vot. „Votul într-o democrație este foarte important. Votul este, de fapt, felul în care cetățenii participă efectiv la procesul democratic”, a apreciat Iohannis.

Prezența la vot pe țară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 13,00, de 21,12%, potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC). În mediul urban, prezența la urne a fost de 17,25% și în rural — de 26,35%. Următoarele date privind prezența la vot vor fi comunicate la 16,30 pentru ora de referință 16,00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*