”Casă” nouă pentru vârstnici la Biertan

Biertanul are cel mai modern cămin pentru vârstnici. Așezământul, care are  40 de camere a câte două locuri, a costat peste 9,5 milioane lei, fonduri alocate exclusiv din bugetul Consiliului Județean.

biertanInaugurarea oficială a căminului  de la Biertan a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar la eveniment au luat parte, între alții, Ioan Cindrea, președintele Consiliul Județean, prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, senatorul Viorel Arcaș, deputatul Ioan Axente, primarul comunei Biertan, Mircea Mihai Dragomir, consilierii județeni Ioan Banciu, Martin Bottesch, Danuț Voinea, Eduard Wellman, Mariana Tarniță și Petre Duca, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Laura Vâlsan, alături de directorul centrului de la Biertan, Marian Antone, și numeroși directori ai centrelor de asistență socială din județul Sibiu. Cei prezenți au vizitat fiecare cameră de la parter și etaj, sala de kinetoterapie, sala de masaj, cabinetul de consiliere psihologică, sala de socializare și activități, capela și alte spații amenajate pentru buna desfășurare a activității centrului. Cu toții au fost impresionați de condițiile hoteliere deosebite pe care le oferă centrul, de cromatica aleasă pentru zugrăvirea camerelor, draperii, lenjeria de pat, pentru amanejarea băilor, de toate finisajele și dotările.

Cea mai mare investiție socială

Căminul pentru persoane vârstnice de la Biertan este cea mai mare investiție a Consiliului Județean Sibiu în domeniul social, care depășește 9,5 milioane lei, fonduri alocate exclusiv din bugetul județean. Lucrările  au început în anul 2011, în mandatul președintelui Martin Bottesch, și au continuat și s-au finalizat în mandatul actualului președinte, Ioan Cindrea. “Cred că acest cămin pe care îl inaugurăm azi este un lăcaș de referință pentru asistența socială din județul Sibiu și îmi place să cred că este cel mai modern din țară. Consiliul Județean Sibiu a creat un etalon în ceea ce privește îngrijirea persoanelor vârstnice”, a spus  Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Mesaj de la ministru

Totodată, consilierul județean Mariana Tarniță a dat citire mesajului adresat de ministrul muncii, Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice , mesaj transmis cu ocazia inaugurării centrului de la Biertan. „Felicit Consiliul Județean Sibiu pentru investiția socială privind construirea noului Centru de Îngrijire și Asistență din comuna Biertan pe care îl consider un pas important și necesar pentru îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor cu dizabilități. Îngrijirea medicală permanentă și consilierea psihologică reprezintă o importantă valoare adăugată acestui proiect, demonstrând astfel respectul și sprijinul nostru pentru toate categoriile sociale. Îmi doresc ca centrul să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar existența acestuia să fie pe termen lung”. Centrul de Îngrijire și Asistență de la Biertan este prevăzut cu 40 de camere, capacitatea de cazare fiind de 80 de locuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*