Cât valorează două vieți? – A făcut sau nu dreptate justiția sibiană în cazul Mag? Mesajul familiei pentru șoferul criminal: „Să ardă și el în foc cum au ars copiii noștri!”

Adrian Musoaie

În mai puțin de doi ani de când își luase permisul, Adrian Mușoaie după a avut de trei ori permisul suspendat

Judecătoria Sibiu s-a pronunțat în dosarul cumplitului accident ce a avut loc la începutul lunii mai, în Șura Mare.

Atunci, doi frați din satul Mag au fost carbonizați în urma impactului cu o mașină condusă de Adrian Mușoaie, un tânăr inconștient care conducea sub influența alcoolului. Soțul și fiul uneia dintre victime au fost spitalizați în stare critică și numai o minune a făcut ca ei să rămână în viață.

Pericol public pe șosele

Doar în ultimul an, Mușoaie a fost sancționat de trei ori, el fiind „adeptul“ conducerii mașinii după ce consuma alcool. Imaginile autorului acestui tragic accident îl arată ca pe un teribilist care face din condusul agresiv un act de bravadă. „Beau de două ori pe an. De ziua mea și când nu e ziua mea!”, se lăuda șoferul criminal, pe o rețea de socializare. Același tânăr de numai 22 de ani a postat o fotografie în care avertiza cu mare fală: „Atenție, conduc periculos!”. Accidentul de la Șura Mare a fost comis de Mușoaie după ce acesta a mai avut de trei ori permisul suspendat pentru alcool și pentru depășire neregulamentară. Asta în mai puțin de doi ani de când își luase permisul.

Sentință blândă

Bilanțul tragic al acestui accident este cumplit: doi frați morți, un copil cu peste 100 de zile de spitalizare și care a avut nevoie de reconstrucții osoase sau transplant de păr. Cu toate

User comments

Tatăl Anei și a lui Daniel, Doru Ruzsa, încă nu și-a revenit după pierderea celor doi copii

acestea, Mușoaie a primit doar trei ani și opt luni de închisoare. Familia victimelor se declară revoltată de această sentință blândă. „Noi nu avem nevoie de bani! Banii nu o să ne aducă copiii acasă. Mă uit zilnic la pozele lor… le-am pus peste tot prin casă. Tot ce vrem este ca justiția să-l trimită la închisoare pe acest nebun! Am pierdut totul, tot ce aveam mai scump. Suntem niște oameni simpli, dar nu ne trebuie nici un ban. Dacă o să fim despăgubiți, o să-i donăm. Dacă nu suntem într-o țară care poatefamilia Rucsa cu pozele face dreptate, o vom face noi. Să ardă și el în foc cum au ars copiii noștri!”, spun cei din familia Ruzsa. Declarația susținută la unison de rudele Anei și ale lui Daniel, cei doi frați uciși în accident, este cutremurătoare. Toate speranțele celor care le duc dorul în fiecare zi se îndreaptă acum spre recurs, când e posibil ca pedeapsa să fie mărită. În același timp, și șoferul Adrian Mușoaie a atacat sentința, fiind nemulțumit de pedeapsa aplicată.

„Daniel mi-era cel mai drag“

Toată suflarea satului i-a condus pe ultimul drum pe Daniel Ruzsa și sora sa, Ana, la jumătatea lunii mai. Cei doi frați plecaseră spre un târg într-un sat vecin. La ieșirea din Șura Mare, Dacia în care se aflau ei, împreună cu soțul Anei și copilul ei în vârstă de numai 9 ani, a fost lovită frontal, apoi a luat foc. Cei doi frați au murit în chinuri cumplite. Tragedia a cutremurat satul. Familia trăia la marginea localității și toți îi știau oameni harnici. Tatăl lor adunase ceva bani în Germania și așa au reușit să cumpere Dacia în care și-au găsit sfârșitul. „M-am bucurat nespus când am aflat că Daniel dă examen pentru permis. Era un semn că vrea să facă ceva în viață. Am cumpărat mașina asta și o remorcuță. Nu cine știe ce, dar speram ca, în timp, să luam o mașină mai bunișoară. Daniel mi-era cel mai drag. Nu l-am bătut niciodată. O singură dată, când era micuț, i-am dat una peste mânuțe și tot eu am început să plâng de neghiobia mea”, își amintește Doru Ruzsa, omul care și-a condus copiii la groapă.

Ovidiu SCUTELNICU
ovidiu@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*