Câte firme își întrerup activitatea și până când, în Sibiu

Patru societăţi din judeţul Sibiu, care au în total peste 2.600 de angajaţi, au înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) că şi-au întrerupt temporar activitatea şi au suspendat contractele individuale de muncă la o parte dintre angajaţi, a declarat azi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Ţintea.

„Până la momentul prezent Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a fost înştiinţat de faptul că 4 societăţi au decis întreruperea temporară a activităţii şi implicit suspendarea contractelor individuale de muncă ale angajaţilor conform art. 52, alin.(1), lit. c), Codul muncii”, precizează ITM Sibiu.

Cîți angajați au firmele

Numărul total de angajaţi a fiecărei societăţi nu reprezintă numărul total al salariaţilor ale căror contracte individuale de muncă au fost suspendate, spune aceeași sursă.

De asemenea, informaţiile sunt într-o dinamică continuă, în contextul epidemiei de coronavirus, astfel că se pot modifica mereu, potrivit ITM Sibiu.

Potrivit sursei citate, una dintre cele 4 societăţi are sediul social în judeţul Sibiu, având ca obiect de activitate fabricarea încălţămintei, cu un număr total de 1.059 angajaţi. Activitatea societăţii este suspendată temporar pe perioada 20 martie – 30 aprilie 2020.

Cea de-a doua societate are sediul social tot în judeţul Sibiu, cu obiect de activitate transport persoane, cu un număr total de 22 de angajaţi. S-a decis suspendarea temporară a activităţii în perioada 20 martie – 04 mai 2020.

A treia societate care a decis suspendarea activităţii are sediul social în judeţul Sibiu, având ca obiect de activitate fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, având un număr total de 1.435 angajaţi. Societatea a dispus suspendarea activităţii în perioada 23 martie – 03 aprilie 2020.

Cea de-a patra societate are sediul social în judeţul Sibiu, cu obiect de activitate în domeniul comerţului cu amănuntul al încălţămintei şi articolelor din piele, în magazine specializate, având un număr total de 113 angajaţi. A fost dispusă suspendarea activităţii începând cu data de 23.03.2020 şi menţinându-se pe durata întregii stării de urgenţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*