Cazan: „Să-ți fie rușine, domnule Cindrea!“

Conducerea ACL Sibiu îl acuză pe Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu, de lovituri murdare în această campanie electorală.

Deputatul Mircea Cazan îi acuză pe pesediștii sibieni că au distribuit sibienilor pliante defăimătoare. „D-le Cindrea, să-ţi fie ruşine pentru că ţi-ai permis să bagi în fluturaşi numele lui Ilie Vonica! Să-ţi fie ruşine, d-le Cindrea, că v-aţi permis să băgaţi oameni care au făcut ceva pentru Sibiu, au făcut ceva pentru acest oraş, iar dvs. ce aţi făcut pentru Sibiu şi pentru judeţul Sibiu? Nu vă e ruşine, d-le Cindrea, să puneţi în aceşti fluturaşi numele lui Ilie Vonica în care scrie «după ce DNA a început ancheta împotriva lui, s-a sinucis»? Să vă fie ruşine, d-le Cindrea, că ajungeţi la asemenea manevrări care depăşesc bunul simţ! Ce aţi făcut voi, de la PSD, pentru Sibiu? Să vă fie ruşine că aţi băgat oameni aici care au făcut ceva pentru oraşul Sibiu! Sunt foarte supărat pentru că şi-au permis colegii de la PSD, pentru că nu au venit de la Bucureşti, sunt numele sibienilor puse aici, sunt scrise de cei de aici, de la Sibiu, în momentul în care spui «votaţi Victor Ponta, e cel mai bun, cel mai drăguţ», şi alături spui că șapte case, că sunt înfiaţi copiii, că sunt traficanţi de organe şi mai pui şi numele oamenilor de bine din Sibiu care au avut problemele lor, eu cred că este un lucru care întrece orice limită a bunului simţ“, a spus Cazan, ieri, într-o conferință de presă.

USL nu mai există

Liberalul sibian a ținut să declare că USL nu mai există. „A fost un vehicul electoral, cum am numit noi, atunci, această alianţă, şi nu se va mai reface USL. Degeaba la Cisnădie apare un candidat Victor Ponta, alături de Tăriceanu, că partidul PLR nu există, nu este înregistrat şi nu există ca partid. Acesta este şi motivul pentru care Tăriceanu a şi candidat ca independent. Legat de materiale electorale, materialele noastre au fost simple şi decente, un mesaj prin care le-am mulţumit sibienilor şi nu ne dorim altceva decât să fie corecţi şi să vină la vot“, susține Mircea Cazan.

ACL dorește convocarea Parlamentului

Prin vocea deputatului Raluca Turcan, președintele PDL Sibiu și co-președinte ACL Sibiu, parlamentarii ACL de Sibiu solicită preşedinţilor celor două camere să convoace Camera Deputaţilor şi Senatul pentru aprobarea solicitării parchetelor pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de arestare în cazul senatorilor şi deputaţilor care sunt în astfel de situaţii și introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi respingerea Legii amnistiei şi graţierii. „Victor Ponta poate să demonstreze în al doisprezecelea ceas că respectă prin fapte, prin vot în Parlament, independenţa justiţiei şi egalitatea în faţa legii. Victor Ponta poate demonstra în ultima zi a campaniei electorale, prin fapte, că se poate desprinde de grupul economic şi infracţional din jurul său care aşteaptă legea aministiei şi graţierii. Acest grup l-a împins în fruntea PSD, în fruntea Guvernului, în cursa prezidenţială și il face pe Victor Ponta un politician manevrabil. Victor Ponta are o ultimă şansă să demonstreze că susţine statul de drept“, afirmă Turcan.

„PSD este pregătit să fure alegerile!“

Turcan susține că primarii PSD duc o campanie axată doar pe ilegalități, minciuni și amenințări la adresa cetățenilor. ¬„În Tălmaciu, Poliția Locală este folosită pentru a da somații tuturor celor care îl vor vota pe Klaus Iohannis. În cadrul Primăriei din Tălmaciu sunt tipărite materialele electorale ale PSD, pe banii publici, iar angajații primăriei sunt puși să distribuie aceste materiale. De asemenea, în Șelimbăr, oamenii care nu îl susțin pe Klaus Iohannis sunt amenințați că nu li se va mai ridica gunoiul menajer de la poartă. Acest serviciu este oferit gratuit de Primăria Șelimbăr, iar cei care au o altă opțiune politică față de cea a primarului sunt nevoiți să încheie și să plătescă un abonament lunar. În Alțâna, primarul şi membrii PSD le cer oamenilor să arate votul şi să împăturească buletinul de vot într-un mod în care să demonstreze cu cine au votat. De asemenea, primarii PSD recurg la practici de atac la persoană, de intimidare și șantaj. Oamenii sunt amenințați că nu li se vor mai acorda ajutoarele sociale, că nu li se vor mai elibera autorizații și alte acte oficiale de care aceștia au nevoie“, acuză Turcan. Și municipiul Sibiu a fost împânzit cu materiale electorale denigratoare la adresa candidatului ACL. „PSD Sibiu a încălcat Constituția României, potrivit art. 30, alin (7) instigând la ură religioasă şi Legea 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campanilor electorale, pentru că nu sunt asumate în mod transparent. În acest sens, ACL Sibiu a depus plângeri la Biroul Electoral Județean Sibiu, cât și la Inspectoratul Județean de Poliție, privind ilegalitățile Partidului Social Democrat Sibiu“, conchide Raluca Turcan.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat