Cea mai mare investiţie socială a Consiliului Judeţean Sibiu se inaugurează la 1 august

Biertan-camin-varstnici Peste 9,5 milioane de lei este suma alocată din bugetul Consiliului Judeţean Sibiu pentru construirea unei clădiri noi care găzduieşte Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Biertan. Aceasta este cea mai mare investiţie în domeniul social realizată 100% cu fonduri din bugetul judeţului Sibiu. Cu o capacitate de 80 de locuri, clădirea oferă condiţii hoteliere deosebite pentru persoanele vârstnice cu handicap şi cu venituri foarte mici.
Sâmbătă, 1 august 2015, începând cu ora 12, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Biertan va fi inaugurat şi dat în folosinţă, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi a altor oficialităţi judeţene şi locale. În cursul acestei săptămâni, cei peste 50 de beneficiari ai centrului au fost mutaţi din vechiul sediu, care a fost retrocedat Bisericii Evanghelice, în noua clădire. Aici au parte de condiţii excepţionale. Fiecare cameră are doar două paturi şi este prevăzută cu baie proprie, cu mobilier nou şi cu televizor LCD.
Vârstnicii beneficiază de îngrijire medicală asigurată de patru asistente, angajate permanent, precum şi de un medic de familie din comuna Biertan, care le face săptămânal vizite medicale. În plus, noul centru are o sală de kinetoterapie, o alta pentru masaj şi un cabinet pentru consiliere psihologică. De asemenea, centru este prevăzut cu o sală pentru socializare, în care vor avea loc activităţi recreative. Pentru sănătate sufletească, asistaţii pot să se roage şi să participe la slujbe religioase într-o capelă mică unde vor sluji preoţii din Biertan. Clădirea este dotată şi cu aparatură de supraveghere video, atât lacamin BIERTAN 02 exterior, pe alei şi în curte, cât şi în interior, pe holuri.
„Acest centru a fost o investiţie multianuală, executată exclusiv din fonduri de la Consiliul Judeţean Sibiu. Vrem ca întreaga comunitate din judeţul Sibiu să ştie despre finalizarea celei mai mari investiţii din sfera socială realizată de către Consiliul Judeţean Sibiu. Suntem bucuroşi că la sfârşitul acestei săptămâni vom fi prezenţi la Biertan pentru a marca punerea în funcţiune a centrului. Aceşti oameni vârstnici şi cu diverse dizabilităţi au tot sprijinul nostru şi consider că merită să îşi petreacă bătrâneţea în condiţii bune”, a menţionat preşedintele Ioan Cindrea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*