Cedrik-Marcel Stebe este noul CAMPION la Sibiu Open, după o finală încinsă cu Taberner

Cel mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open, s-a încheiat astăzi cu o finală extrem de disputată între principalul favorit al turneului, germanul Cedrik Marcel Stebe, și spaniolul Carlos Taberner.

Foto: Sebastian Marcovici / Focus Events

Primul jucător de origine germană care câștigă turneul de la Sibiu, Stebe este clasat în acest moment pe locul 90 în clasamentul ATP, în timp ce adversarul său era clasat pe locul 226 înainte de acest turneu.

Finala a început, cum era de așteptat, cu Stebe la conducerea partidei. Germanul a reușit primul break-ul și conducea cu 3-0. Sub presiune continuă, Taberner a început să își regleze tirul și s-a apropiat de Stebe, nu suficient însă ca să îi smulgă primul set. 6/3 pentru Stebe în primul set.

Deși evident cu șanse mai scăzute după cum a decurs primul set, Taberner nu a cedat lupta, ba chiar a început foarte bine setul secund. Fiecare jucător și-a câștigat serviciul, iar la 3-2, Taberner a avut ocazia să smulgă breakul. După o serie de 4-5 avantaje plimbate de la unul la altul, Stebe și-a protejat serviciul, a egalat la 3 și a câștigat apoi și celelalte game-uri rămase de jucat pentru a închide partida cu două seturi în oglindă, 6/3, 6/3. Cea mai solidă armă a câștigătorului a fost primul serviciu. Stebe a câștigat 79% din punctele pe primul serviciu față de doar 55%, cât a înregistrat Taberner. La fel, pe serviciul secund, germanul a avut un procentaj de 43% mingi, câștigate față de 34% spaniolul. Și la ași, Stebe conduce, cu 3/2. Germanul și-a creat mult mai multe oportunități de break, nu mai puțin de 18 mingi, din care a câștigat 5. Taberner a obținut doar 10 mingi de break, fructificând doar două.

Foto: Sebastian Marcovici / Focus Events

„A fost un turneu greu, dificil din cauza vremii, dar cel mai solid de până acum. Am avut un tablou extrem de puternic, cu 12 jucători ce au participat la US Open, șapte dintre ei chiar pe tabloul principal, cu Tommy Robredo și, iată, cu Cedrik Marcel Stebe, component al echipei naționale a Germaniei, pe care tocmai a dus-o în grupa mondială, ca și câștigător. Sibiu Open rămâne cel mai important turneu de tenis masculin din România iar anul viitor ne dorim să devenim atractivi pentru și mai mulți sportivi de top”, spune directorul turneului, Marius Vecerdea.

În primul tur, Stebe a jucat împotriva lui Vlad Dancu, câștigătorul turneului deschis și sportivilor amatori, meci pe care l-a câștigat foarte greu, în două seturi încheiate la tiebreak. În următorul tur, a jucat împotriva lui Inigo Cervantes, jucător alături de care Stebe se antrenează frecvent. Spaniolul a avut minge de meci în setul secund însă Stebe a revenit, a câștigat setul la tiebreak și l-a spulberat în setul 3 cu 6/2. L-a eliminat în trei seturi pe italianul Napolitano și apoi în semifinale pe prietenul și colegul său Maximilian Marterer. Cei doi au chiar același antrenor.

De cealaltă parte, Taberner a avut un turneu mult mai ușor. Spaniolul nu a avut nevoie de trei seturi în nicio partidă pentru a câștiga, majoritatea seturilor fiind încheiate la 6/1 sau 6/2. Fratangelo a fost cel mai dificil adversar al său, setul secund având nevoie de tiebreak.

Sibiu Open a ajuns la cea de-a șasea ediție. Primele cinci au fost câștigate de Adrian Ungur (2012), Jaroslav Pospisil (2013), Jason Kubler (2014), Adrian Ungur (2015) și Robin Haase (2016).


  • Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Sport.
  • Sponsor principal: Oscar Downstream
  • Sponsori: Banca Transilvania, Feleacul, SuperBet, Magnolia Residence, Contempo Cars, TimeLine Business Systems.
  • Mesagerul de Sibiu se numără printre partenerii media ai turneului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*