Cei trei sunt doi

98 de democrat-liberali sibieni participa astazi, la Convenţia Naţională. Preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Ariton, o susţine pe Elena Udrea, dar alţi membri marcanţi şi-au anunţat sprijinul pentru Vasile Blaga. Cel de-al treilea candidat la şefia formaţiunii, Monica Macovei, nu şi-a prezentat moţiunea la Sibiu, dar nici nu contează în economia votului.

 

Vasile Blaga s-a întâlnit cu membrii PDL Sibiu pe 10 martie, la hotelul Ramada, unde şi-a lansat moţiunea de candidatură intitulată „România dreaptă, PDL – politică dincolo de lozinci“. El a fost însoţit de mai mulţi vicepreşedinţi şi de câţiva europarlamentari, dar şi de primari importanţi din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş.

Cu aproximativ o săptămână în urmă, la acelaşi hotel al lui Ilie Carabulea şi-a anunţat candidatura şi Elena Udrea. Atunci, senatorul Ion Ariton a anunţat că o va vota pe aceasta. „Noi am facut parte dintr-un guvern, am trecut împreună prin criză, costurile le-am plătit împreună, am fost uniţi, iar acum rămânem în echipă“, a motivat Ariton. Pe de altă parte, deputatul Raluca Turcan s-a declarat alături de Blaga. „Reaşezare pe valori înseamnă că atunci când promovezi dreptatea, demnitatea, libertatea, familia, credinţa, respectul faţă de lege, să fii credibil şi nu doar declaraţiv. Pentru a promova aceste valori, ai nevoie de foarte multă muncă, consecvenţă, rigurozitate. Vasile Blaga are aceste calităţi. Prin prisma aceasta privesc eu viitorul PDL“, a lămurit ea, într-un interviu acordat RFI.

 

 

Liberi să aleagă

 

„Noi suntem o echipă, mergem cu şeful nostru. Excepţiile întăresc regula“, este replica lui Cornel Ştirbeţ, preşedintele organizaţiei municipale PDL Sibiu, contactat de reporterul Mesagerului de Sibiu. Aproape 100 de membri ai PDL Sibiu vor participa la Convenţia Naţională Extraordinară de mâine, la Complexul ROMEXPO din Capitală. Teodor Neamţu, liderul organizaţiei municipale PDL Mediaş, nu şi-a declarat opţiunea oficială pentru nici unul dintre cei trei candidaţi la şefia partidului. „În data de 23 martie, voi fi prezent la Convenţia Naţională a PDL, împreună cu delegaţii judeţului nostru. Până atunci, voi studia cu atenţie viziunile celor trei candidaţi, pentru a lua cea mai bună decizie“, a scris Neamţu pe blogul personal, după ce a participat la lansarea moţiunilor principalilor favoriţi. În ceea ce priveşte votul colegilor săi sibieni, Ariton a dat asigurări că votul va fi democratic.

 

Opinie majoritară

 

Potrivit unui sondaj IRES, realizat la comanda România TV,  simpatizanţii democrat-liberali o consideră pe Udrea mai potrivită decât Vasile Blaga pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PDL. La întrebarea „Cine credeţi că este mai potrivit pentru funcţia de preşedinte PDL?“, 50% dintre cei chestionaţi au spus Elena Udrea, iar 42% – Vasile Blaga. Sondajul a fost realizat, prin metoda CATI, în perioada 18-19 martie 2013, pe un eşantion de 1.287 persoane, care au declarat în ultimele 12 luni că votează PDL.

 

Boc votează Udrea

 

Elena Udrea se bucură de încrederea fostului lider al PDL, Emil Boc, care a afirmat, în repetate rânduri că aceasta este „bine ancorată în partid şi are o bună relaţie cu filialele“. „Delegaţii vor asculta pe toată lumea şi vor lua o decizie în cunoştinţă de cauză, pentru că în cabina de vot nu e cu tine nici Udrea, nici Blaga, nici preşedintele organizaţiei, eşti tu cu buletinul de vot“, a spus Boc.

 

Ion ARITON | preşedinte PDL Sibiu

 

„Sunt alegeri libere, fiecare votează după cum crede.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*