Cel mai bun tânăr bucătar va reprezenta Sibiul la concursul European Young Chef Award

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează etapa locală a concursului European Young Chef Award 2019.

Înscrierile la concurs se pot face pe site-ul sibiugastronomia.ro, la secțiunea YECA2019, până în data de 4 octombrie. Participanții trebuie sa aibă vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

Persoana selecționată va reprezenta regiunea Sibiu la etapa europeană a concursului European Young Chef Award, care va avea loc în Rhodos, Grecia, în perioada 22-24 octombrie.

Alin Barabancea a reprezentat Sibiul în 2017

Preparatul pentru concurs va trebui să demonstreze inovația asupra unei rețete tradiționale. Timpul de pregătire a preparatului nu va depăși 90 de minute. Un element important în notarea preparatului îl va constitui folosirea ingredientelor locale și de sezon precum și povestea preparatului.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu, Primăria Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*