Centru fără mașini

Pentru prima dată, Piaţa Schiller şi strada Arhivelor vor fi eliberate de maşini, în perioada 25-27 mai, în cadrul mişcării Street Delivery.

Piața Schiller / foto: Ovidiu Lebu

„Din dorinţa de a reda ţesutul urban oamenilor şi de a-l mobila împreună cu idei deştepte, pentru un oraş mai responsabil, timp de trei zile, în perioada 25 – 27 mai, vă invităm în zona liberă a Pieţei Schiller şi strada Arhivelor pentru a lua parte la conferinţe şi sesiuni de networking între cetăţenii sibieni şi invitaţi în premieră în Sibiu, ateliere de creaţie şi conştientizare a importanţei mediului înconjurător, proiecţii de film, trocuri de obiecte, sesiuni de lectură, momente de animaţie şi teatru stradal, petreceri în stradă, expoziţii interactive de fotografie, colaj şi artă vizuală. Oraşele Smart sunt şi oraşe distractive”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Evenimentul va fi lansat vineri, 25 mai, la ora 17.00, în cadrul conferinţei „Smart talks: Platformă de dezbatere”, concept ce își propune să aducă în discuţie inițiative, proiecte și soluții relevante, care își pot găsi aplicabilitate și în Sibiu. Invitaţii conferinţei sunt: Marian Ivan (co-fondator Optar), Valentin Maior (fondator Romanian-IT), Cristian Neagoe (co-fondator Street Delivery), Andreea Zaharescu (fondator Upside Down Iaşi), precum şi reprezentaţi ai iniţiativelor smart din Sibiu. Moderatorul acestui eveniment este Ciprian Ciocan, director executiv al Fundaţiei Comunitare Sibiu.

Street Delivery este un manifest urban care are loc pe străzile din România. Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Sibiul alăturându-se listei în acest an, alături de Alba Iulia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*