Centrul de cercetare Marquardt – hub al industriilor inovative

Compania germană Marquardt Sibiu a devenit în cei 13 ani de activitate la Sibiu unul din pilonii comunității de afaceri regionale și își afirmă statutul de hub regional inovativ cu o dezvoltare accelerată, bazată pe investiții de peste 180 milioane de euro.

Ultima mișcare pe piața industriilor inteligente este extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare care funcționează din 2008 în cadrul companiei. Centrul va angaja în 2019 în jur de 100 software developeri; tot în jur de 100 se vor alătura companiei în 2020.

Marquardt într-o privire

Marquardt este un leader global care produce soluții de mecatronică inovativă folosite în întreaga lume în domeniile comutatoarelor și sistemelor de comutare electronice și electromecanice pentru industria automotive, dar și pentru cea a mașinilor electrice de mare putere, cea a aparaturii electro-casnice și, mai nou, pentru industria componentelor smart și a acumulatorilor pentru bicicletele electrice și echipamente de e-mobilitate urbană.

Filiala de la Sibiu s-a deschis în anul 2006. Marquardt România își derulează activitatea în 6 mari departamente: Electronică, Microcomutatoare, Injecție Mase Plastice, Vopsire & Laser, Asamblare și un Centru de Cercetare & Dezvoltare. Activitatea Marquardt Sibiu se bazează pe munca susținută și talentul a 2.800 de angajați.

Pornită la drum cu 56 de angajați, Marquardt Sibiu a avut parte de un succes deosebit: în anii 2010, 2011, 2012 și 2013 s-au consemnat extinderi succesive ale fabricii cu diverse secții și module, cărora apoi li s-a adăugat o a doua fabrică, devenită operațională la finele anului 2015.

O etapă importantă în evoluția Marquardt Sibiu a fost în ianuarie 2008, când s-a înființat Centrul de Dezvoltare și Cercetare. Acesta a implicat Sibiul în activitățile de dezvoltare și proiectare a noilor tehnologii Marquardt. În prezent, la Sibiu lucrează în jur de 220 de specialiști IT și ingineri specializați în proiectare și dezvoltare în domeniile electronică, mecanică, hardware și software.

“O inițiativă care va accelera creșterea capacității noastre inovative”

Un studiu făcut de KPMG în 2018 a arătat că industria automotive este pilonul dezvoltării europene și un motor al inovației și dezvoltării. Conform studiului, primul loc în clasamentul european al investițiilor în domeniul cercetării și dezvoltării este ocupat de industria automotive, cu mult înaintea industriilor farmaceutice, biotehnologiei, aviației și apărării.

A devenit clar că industria automotive este un mediu de business tot mai competitiv și mai dinamic, în care cercetarea și dezvoltarea sunt implicate în susținerea inovației și în managementul unui portofoliu tot mai complex de produse. În acest context, compania Marquardt a prevăzut o creștere a capacității Centrului R&D de la Sibiu.

Dr. Harald Marquardt, CEO Marquardt Group, a anunțat în primul trimestru al acestui an Programul STEP (Sustainable Transformation & Excellence Program), care va fi aplicat la nivelul tuturor celor 19 locații ale Marquardt Group. Programul STEP este motorul următorilor pași în dezvoltarea companiei, așa cum a detaliat Dr. Marquardt: “Planificăm să ne întărim în viitor pentru a ne atinge enormul potențial ca experți în mecatronică inovativă, gata să oferim soluții holistice clienților noștri. Vom continua să investim în inițiativele care vor accelera creșterea și avansul capacităților noastre inovative”.

Prima etapă de extindere a Centrului R&D din cadrul Marquardt Sibiu are loc pe parcursul anului 2019, când vor fi angajați în jur de 100 de ingineri și informaticieni specializați în software developement. Creșterea va continua până la finalul anului 2022.

Birouri cu vedere spre Centrul Istoric

Odată cu această creștere, unele compartimente ale Centrului R&D Marquardt își vor transfera activitatea în clădire de birouri aflată în plin centrul Sibiului. Compania Marquardt a căutat noi spații de birouri, care să ofere angajaților o atmosferă deosebită de lucru și o vedere deosebită spre centrul istoric al orașului.

“Angajații care vor lucra aici vor avea parte de un mediu de lucru foarte plăcut și stimulativ, cu mobilier ergonomic ultra-modern, cu o vedere de invidiat către partea cea mai frumoasă a orașului. Ei vor fi în plin centrul orașului, aproape de evenimentele atractive, de zona de restaurante și cumpărături. Cam tot ce este interesant se află în apropiere”, arată reprezentanții companiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*