Cererea pentru apartamente de vânzare în Sibiu s-a triplat în prima jumătate a lui 2021

Cererea pentru apartamente de vânzare în Sibiu s-a triplat în prima jumătate a lui 2021.Pe fondul situației pandemice a anului trecut, în luna aprilie 2020 s-a înregistrat o cerere mică pentru apartamentele de vânzare, de aproximativ 579 de potențiali cumpărători, urmând ca ieșirea din pandemie și relaxarea restricțiilor să aducă după sine o creștere covârșitoare de 188%, respectiv un număr de 1.669 potențiali cumpărători.

Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Cererea aproape s-a dublat în ultimele luni ale anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, odată cu înlesnirea restricțiilor și scăderea cazurilor provocate de pandemie, oamenii și-au recâștigat un apetit de achiziție și fac achiziții în marile centre economice, dar nu numai”, a declarat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Piața imobiliară sibiană se încadrează în trendul de creștere național, inclusiv în trimestrul al doilea. Conform specialiștilor, la finalul primului trimestru al anului  2021, majorările de preț au fost de 2,3% – ​​de la 1.128 la 1.154 de euro pe metru pătrat util – față de luna precedentă și de 17,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. O explicație ar fi majorarea cu 30% până la 80% a prețurilor materialelor de construcții în primele 5 luni ale anului 2021.

Specialiștii Blitz sunt de părere că piața imobiliară din Sibiu își va păstra caracterul ascendent al cererii, simțindu-se un apetit crescut de tranzacționare în rândul viitorilor proprietari și celor ce își doresc să investească în acest sector.

Servicii și consiliere imobiliară de calitate superioară pentru sibieni

Începând cu luna aprilie 2021, biroul Blitz din Sibiu și-a deschis porțile, iar echipa de peste 20 brokeri imobiliari este pregătită să pună la dispoziția rezidenților o gamă largă de servicii. Aceștia vor oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții.

Pe baza noilor pachete comerciale pentru vânzători, cumpărători, proprietari sau viitori chiriași, clienții Blitz beneficiază de numeroase avantaje imobiliare printre care: promovarea intensă în mediul online a proprietăților pentru vânzători și proprietari, verificarea actelor din punct de vedere legal, întocmirea antecontractelor sub semnătura privată, menținerea unei bune relații între cumpărător și vânzător/ chiriaș și proprietar, precum și asistență de specialitate Call Center,a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Indiferent de intențiile tranzacționale și bugetul clienților, portofoliul agenției acoperă toate palierele de buget, punând la dispoziția viitorilor proprietari sau chiriași apartamente în principalele cartiere, în blocuri nou construite sau în imobile vechi.

În acest moment, portofoliul de oferte Blitz Sibiu conține peste 300 de proprietăți, atât pentru potențiali cumpărători cât și pentru cei ce își doresc să închirieze o locuință.

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare.
Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro.
Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor.

În 2020, Cătălin Priscorniță a primit premiul ”Leadership-ul anului în imobiliare”, iar în 2021 a fost desemnat ”Antreprenorului anului” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La acelați eveniment, Blitz a câștigat distincțiile “Agenția anului 2020”și “Brandul anului 2020”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*