Certificatele de cazier judiciar, eliberate doar pentru motive „temeinic fundamentate”

Poliția Sibiu informează că, în contextul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare 3 din 24 martie, „se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei”, cu excepţia unor situaţii, iar încălcarea prevederilor poate fi pedepsită prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite prin email sau ghişeu se vor soluționa doar dacă au „motive temeinic fundamentate”.

„Pentru punerea în aplicare a art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că prezentarea cetățenilor la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va realiza numai după ridicarea interdicţiilor instituite, în cazul cererilor depuse pentru care nu se justifică urgenţa ridicării documentului. Facem apel la cetățeni de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor”, arată IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*