Cetăţean de onoare

La ultima şedinţă din acest an a Consiliului Judeţean, aleșii județului au votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care prof. univ. dr. D.h.c. Dan Popescu, profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, pentru contribuţia deosebită la promovarea prestigiului judeţului Sibiu, precum şi pentru bogata activitate ştiinţifică desfăşurată de-a lungul întregii sale vieţi.

Carieră impresionantă

Laudatio a fost citit de către consilierul judeţean Wiegand Helmut Fleischer. „Prof. univ. dr.DR.h.c. Dan Popescu s-a născut în data de 8 august 1941 la Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti. În anul 1978 devine „Doctor în economie”, specializarea economie, titlu conferit de ASE Bucureşti. Activitatea didactică începută în cadrul ASE Bucureşti, este continuată în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, unde devine prin concurs, profesor universitar titular. Datorită calităţilor profesionale şi manageriale incontestabile, devine şef de catedră şi prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din 1995, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice în perioada 1996 – 2000, prorector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în perioada 2000-2008 şi membru al Senatului universitar ULBS în perioada 1995 – 2012. Din anul 1996 conduce doctorate în „economie” la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (din 2001 şi la ASEM – Chişinău), având în prezent peste 50 de doctori în economie îndrumaţi”, a amintit Fleischer.

Al 13-lea cetățean de onoare al județului

„Sunt emoţionat pentru că ceea ce mi-aţi conferit dvs. este un titlu de nobleţe, este un titlu deopotrivă care atestă câteva din împlinirile mele în munca pe care am ales să o desfăşor încă de când aveam 21 de ani şi deopotrivă mă obligă să fac mai mult pentru Sibiu. Vă mulţumesc foarte mult pentru onoarea, cinstea pe care mi-aţi făcut-o, conferindu-mi această nobilă distincţie de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu. Este o distincţie pe care o pun la inimă cu mult drag, cu pasiune şi întotdeauna ziua de astăzi va rămâne înscrisă în conştiinţa mea de om, de cetăţean al judeţului Sibiu”, a mărturisit cel de-al 13-lea cetăţean de onoare al judeţului.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat