CIBINFEST – 4 zile de petreceri

 

Peste 80.000 de sibieni au vizitat în cele patru zile CibinFEST, ținut pentru prima dată în Piața Mare din Sibiu

În total s-au consumat peste 70.000 de pahare de bere și în jur de 10 tone de mâncare.

 

Prima ediție a CibinFEST în Piața Mare a Sibiului a fost un succes total. Noul concept, de a combina parcul de distracții cu un festival al berii foarte asemănător cu faimosul Oktoberfest munchenez a convins sibienii să „se lase pradă” unei continue petreceri ce a durat patru zile și patru nopți.

 

Cel mai mare parc de distracții mobil din România a făcut deliciul celor mici și i-a încântat peste măsură pe cei mari. Pe lângă cele cinci atracții extreme, dedicate în special celor mari, copiii s-au putut distra în mașinuțe, pe trenulețe, pe carusel și chiar într-un cinematograf 7D. „Parcul de distracții a fost extrem de apreciat. Am gândit de la bun începu CibinFEST ca un eveniment aparte față de restul evenimentelor din Sibiu tocmai pentru a oferi sibienilor și o alt fel de distracție. Una mai copilărească, dacă vreți, dar din cale afară de amuzantă”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

Dacă afară s-a testat nivelul de adrenalină, în interiorul cortului s-a testat anduranța la distracție. 1200 de metri pătrați de cort au fost umpluți până la refuz, în fiecare seară, de sibienii ce au dorit să trăiască experiența unui festival de bere organizat altfel. Cu un program de divertisment aparte și cu specialități culinare dintre cele mai diferite. Fără îndoială, punctul de atracție al fiecărei seri a fost concertul, parcă nesfârșit, al formației Spatzen 2000. Formație autentică de Oktoberfest, cu un repertoriu ce nu o dată a ridicat în picioare întreaga asistență, Spatzen 2000 au transformat CibinFEST-ul într-un Oktoberfest pe româneschte. Alături de austriecii de la Spatzen 2000 în imensul cort din centrul orașului au mai cântat Snaco Dixie Band iar sibienii au putut să vadă „la lucru” formația de dansuri săsești a Forumului Democrat al Germanilor și ansamblul Ringelrein din Bacău. „Cred că cel mai mare plus pe care l-a adus acest eveniment pentru Sibiu este atmosfera de Oktoberfest, ceea ce ne și doream de la început. Un festival al berii este deja un eveniment banal. Unul cu atmosferă, însă, e complet diferit. Am rămas surprins nu atât de numărul foarte mare de oameni cât de deschiderea lor față de atmosfera creată. Sunt convins că sibienii s-au distrat excelent. Am văzut oameni fericiți, lipsiți de inhibiții, care s-au lăsat purtați de val. Încet, încet cred că ne apropiem de atmosfera sărbătorilor de toamnă bavareze”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.

CibinFEST în cifre:

– peste 80.000 de participanți

– aproape 30.000 de litri de bere

– în jur de 10 tone de mâncare

– 12 mari utilaje în parcul de distracții

– 22 de comercianți în căsuțele târgului

– cort de 1200 de metri pătrați

 

CibinFEST 2012 este un eveniment organizat de A1 Events și The Little Giant cu sprijinul Consiliului Local prin Casa de Cultură și Primăria Municipiului Sibiu. Parteneri: Ursus, Kiss FM, Tribuna, Portocalia. Parteneri media: Antena 1, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Zile și Nopți, Sibiul.ro, Brylu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*