Cimitir mare, costuri mari

 

Cimitirul Municipal Sibiu a planificat şi pentru acest an o serie de investiţii. Bugetul local prevede realizarea în 2013 a unei noi porţiuni de împrejmuire, modernizarea de alei, ordonarea pieţei de flori, dar şi noi achiziţii de teren.

 

Cimitirul de pe Calea Dumbrăvii se extinde. Ultima achiziţie de teren pentru Cimitirul Municipal a avut loc la jumătatea anului trecut, când a fost cumpărat teren în suprafaţă de 2,8 hectare. Pentru anul acesta sunt prevăzuţi în bugetul local 2,3 milioane de lei pentru cumpărarea a aproximativ 2,3 hectare de teren din zona Calea Cisnădiei. Pentru acest an este prevăzută şi prelungirea împrejmuirii cimitirului, pentru a delimita astfel şi zona nouă, terenurile fiind cumpărate în 2012. Împrejmuirea va măsura 730 de metri liniari. În bugetul local sunt prevăzuţi 85.000 de lei pentru proiectare.

 

 

Reparaţii la alei

Anul acesta se pregăteşte modernizarea de alei în suprafaţă totală de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Este vorba de alei din Cimitirul Eroilor şi de alei situate în zona porţii III a Cimitirului Municipal. De asemenea, se doreşte modernizarea trotuarelor de-a lungul acestor alei. În bugetul local este alocată o sumă de 105.000 lei pentru realizarea proiectării şi documentaţiei tehnice. Tot la capitolul modernizare intră şi lucrările la piaţa de flori. Modernizată în 2007, piaţa de flori situată la intrarea în Cimitirul Municipal va primi anul acesta două copertine noi realizate pe structură de lemn, cu o suprafaţă de 363 de metri pătraţi. Costurile acestora au fost estimate la 170.000 de lei. De asemenea, pentru crearea unei reţele de iluminat public pentru cimitir, va fi achiziţionat şi instalat un post de transformare, în valoare de 450.000 de lei.

De peste 100 de ani

Cimitirul Municipal Sibiu funcţionează din 1907, păstrează încă o clopotniţă din 1930 şi adăposteşte printre altele şi locurile de veci ale unor mari personalităţi ale Sibiului şi ale României, de la oameni de cultură şi ştiinţă şi până la industriaşi şi oameni de administraţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*