Cinci artere principale ale Sibiului vor beneficia de proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabilă”

bulevardul Coposu cabluri 2 Primarul interimar Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local, în ședința de mâine, indicatorii tehnico-economici rezultați din studiile de fezabilitate realizate pentru amenajarea infrastructurii pentru introducerea cablurilor în subteran pe bulevardul Victoriei, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Corneliu Coposu, Șoseaua Alba Iulia și Calea Dumbrăvii.

Aceste lucrări vor fi executate în cadrul proiectului „Calea verde spre dezvoltare durabilă”, cuprins în Programul “Adaptare la Schimbările Climatice”, finanţat prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European (SEE 2009 – 2014). Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este principalul beneficiar al proiectului general, iar Primăria Sibiu este partener în proiectul care vizează crearea infrastructurii subterane pentru introducerea cablurilor pe cinci artere principale ale Sibiului, contribuind financiar la realizarea acestuia.

 “Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceste investiții se ridică la 2.374.642 euro. Aceasta este o estimare a specialiștilor cu privire la valoarea lucrărilor. Valoarea reală a investiției va rezulta, însă, în urma licitațiilor pe care le vom organiza pentru lucrările propriu-zise. Finanțarea nerambursabilă este fixă, în cuantum de 857.990 euro, restul finanțării urmând să fie asigurat din bugetul local al Sibiului. Prin acest proiect, vom reuși să eliberăm de cablurile suspendate cinci artere principale ale orașului și, de aceea, e o lucrare care trebuia făcută. Suma obținută prin grant SEE acoperă o bună parte a acestei investiții”, a menționat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Prin acest proiect, Primăria Sibiu își propune să realizeze proiectarea și execuția infrastructurii subterane de cablaj metropolitan pe cele cinci străzi enumerate mai sus.

Finanțarea nerambursabilă obținută pentru acest proiect din partea Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European (SEE 2009 – 2014) este de 857.990 euro. Primăria Sibiu va completa finanțarea din bugetul local. Valoarea estimativă a lucrărilor care rezultă din studiul de fezabilitate este de 2.374.642 euro, ceea ce ar însemna că municipalitatea ar trebui să contribuie cu maxim 1.516.65bulevarul Coposu cabluri 12 euro. „Din experiența practică, această valoare se va diminua în urma procedurilor de achiziție organizate pentru contractarea lucrărilor propriu-zise“, a precizat Mirela Gligore, șefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.

Pe cele cinci artere se vor instala în subteran tuburi PVC în care să fie coborâte de pe stâlpi cablurile de telecomunicații și iluminat public, se vor realiza branșamentele la rețele și se vor amenaja căminele de vizitare și cameretele de tragere a cablurilor. Canalizația va fi amenajată în trotuare sau zone verzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*