Cinci localități din județul Sibiu au STAȚIA DE RECICLARE! Cu un TELEFON puteți scăpa de deșeurile electrice și electronice

‘Stația de Reciclare’ este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România.

După ce, în prima etapă, a străbătut 5 localități din județul Sibiu, colectând responsabil 15 tone DEEE, acum Caravana ECOTIC a dat startul celei de-a doua etape a campaniei, începând din 16 august, cu susținerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Agenției de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu, RECHORALEX, precum și cu sprijinul informativ al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale — una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.  

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov și Argeș, ‘Stația de Reciclare’ a ajuns, începând din 18 iulie, și în județul Sibiu. Primele localități vizitate au fost Dumbrăveni, Moșna, Copșa Mică, Avrig și Cristian, iar începând cu 16 august, Caravana ECOTIC vizitează încă cinci localități, în cadrul celei de-a doua etape a campaniei sibiene:

—Ocna Sibiului (16 — 18 august)
—Șura Mică (19 — 21 august)
—Șelimbăr (22 — 24 august)
—Roșia (25 — 27 august)
—Nocrich (28 — 30 august)

Până la finalul campaniei, în septembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități sibiene.

Stația de Reciclare la Ocna Sibiului

Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat), locuitorii localităților vizitate sunt invitați să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 — 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, urmând ca preluarea să fie făcută în cursul zilei următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*