Cinci militari americani au ajuns la spitale din Vâlcea, Sibiu şi Bucureşti, după ce li s-a făcut rău

Cinci militari americani care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian au ajuns în ultimele 24 de ore la spitale din judeţele Vâlcea şi Sibiu şi din Bucureşti, după ce li s-a făcut rău, posibil din cauza caniculei, au declarat surse oficiale astăzi pentru AGERPRES. Starea celor cinci militari americani este bună, conform medicilor. 

Trei militari americani de la exerciţiul multinaţional Saber Guardian au ajuns la Spitalul Judeţean din Vâlcea, aseară, acuzând în special dureri foarte mari de cap. Doi dintre cei trei au fost transferaţi la Sibiu şi unul la Bucureşti. Azi, alţi doi militari au fost internaţi la spitalul din Vâlcea. „Au venit trei militari ieri, doi am trimis la Sibiu, unul la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Nu e vorba de insolaţie, au fost diverse sindroame cefalalgice, unul cu litiază renală. (…) E posibil să fie legat de caniculă, dar nu am date mai multe. (…) Şi au mai venit doi astăzi şi probabil o să mai vină în fiecare zi, pentru că sunt mii aici şi oamenii au probleme în general. Cei doi de astăzi sunt tot cu sindroame cefalalgice şi colici renale, dar sunt bine”, a precizat pentru AGERPRES directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, medicul Dan Ponoran. Potrivit doctorului Dan Ponoran, atât starea militarului transferat la Bucureşti, cât şi a celor doi militari internaţi la Vâlcea este bună.

„Cei doi militari transferaţi marţi seara la Sibiu sunt încă internaţi în Spitalul Militar de aici, starea lor fiind bună, motiv pentru care vor fi externaţi joi”, a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Sibiu, Radu Lucian.

Doi dintre militarii de la Vâlcea au fost aduşi la Sibiu, pentru că la Vâlcea este stricat computerul tomograf şi era nevoie de această investigaţie medicală, a explicat directorul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea. „Cei doi militari au fost aduşi azi-noapte la noi pentru că la Vâlcea nu le mai merge tomograful. Cei doi militari au fost pe urmă duşi la Spitalul Militar din Sibiu. Se pare că este vorba de o insolaţie”, a explicat Benchea.

Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat în regiunea ţării noastre, care cuprinde 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere, condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfăşoară până în 20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Pe teritoriul României, SG17 se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*