Cinci premiere la TBS în 2020

Anul 2020 aduce în fața publicului Teatrului de Balet din Sibiu peste 30 de evenimente, cinci premiere și 25 de reluări prin colaborări de excepție, majoritatea urmând a se desfășura pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

O veste mult așteptată este întoarcerea la sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Ion Besoiu” pentru cele mai multe dintre spectacolele Teatrului de Balet.

Dacă doriți să revedeți…

Începutul anului aduce în fața publicului reluarea a două spectacole de mare succes: „Lacul lebedelor“, în data de 28 ianuarie, și „Barococo Party“, pe 7 februarie. Noutatea în prima dintre cele două producții constă în faptul că, spre deosebire de anii anteriori în care în rolurile principale au dansat balerini invitați de la alte instituții din țară, anul acesta centru scenei revine balerinilor Teatrului de Balet Sibiu – Ayaka Nagai și Maynard Miranda Fernandez.
Un eveniment artistic mult așteptat și anul acesta este spectacolul de teatru-dans „Barococo Party“, în regia, scenografia și dramaturgia lui Sergiu Anghel, care a avut premiera anul trecut, în data de 3 decembrie. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Natalie Ester de la Teatrul Evreiesc de Stat din București, Iuliana Moise și Eduard Adam de la Teatrul Național București, iar rolul principal îi revine lui Joao Gomez, balerin al Teatrului de Balet Sibiu, absolvent al Conservatorului Internațional de Dans „Anarella Sanchez” din Portugalia.
Seria premierelor de anul acesta începe cu spectacolul „Dama cu camelii”, în data de 31 martie, în coregrafia lui Mehmet Balkan, coregraf la Turkish State Ballet, fiind urmat de producția „Anotimpurile” în coregrafia lui Sergiu Anghel, care se va pune în scenă în luna mai. Spectacolul este o colaborare cu Filarmonica de Stat din Sibiu. În calendarul premierelor din acest an urmează „Noaptea Valpurgiei. Dansurile Polvetiene. Rapsodia Română”, în luna iulie, în Piața Mare – un spectacol triptic în coregrafia lui Valentin Barteș, coregraf internațional. Ultimele două premiere din acest an vor fi un spectacol de dans contemporan în luna octombrie și „Cenușăreasa”, în coregrafia Aleishei Gardner, în luna noiembrie.

Pentru copii

Evenimentele organizate de Teatrul de Balet Sibiu vor viza și în anul 2020, ca și până acum, toate categoriile de public, cu o atenție deosebită acordată copiilor prin adaptarea spectacolului „Cenușăreasa” și prin spectacolele la matineu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*