Cinci sibieni între câștigătorii Lirismograf

Chiar şi în timpul stării de urgenţă, creaţia literară se dezvoltă fără interferenţele socializării inutile. Ca în fiecare an, Concursul de Creaţie Literară ”Lirismograf” şi-a deschis cu generozitate porţile pentru a-i primi pe tinerii scriitori români şi a-i încuraja să împărtăşească lumii harul creaţiei şi al beletristicii.

A XX-a ediţie a concursului organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi-a încheiat procesul de jurizare, desemnând, dintre cei peste 100 de tineri participanți,câştigătorii:

Secţiunea poezie:

Premiul I – Luca BODEA – Petreşti, Jud. Alba

Premiul II –  Cristian BORCAN  – Călărași

Premiul II – Giulia PETRUSCA – Sibiu

Premiul III –Paula- OlimpiaHANES – Nemesi, Jud. Alba

Menţiune –Ioana MIDDLEBROOK- Arad

Secţiunea proză:

Premiul I –Mihaela GHIGULESCU – Ploștina, Jud. Gorj

Premiul II –Iustina RucsandraPOPA-Sibiu

Premiul III –Adriana CatalinaGRIGORE – București

Premiul III –AndreeaFLORA -Sibiu

Menţiune –CristinaBOTÎLCĂ – Gruiu, Jud. Ilfov

Secţiunea eseu:

Premiul I –Adela AdrianaSCORȚARU – Fărcășești, Jud. Gorj

Premiul II –MarianCENUȘĂ–Straja, Jud. Suceava

Secţiunea critică literară:

Premiul I –AdrianMIHAI – Pitești

Premiul II – Adela AdrianaSCORȚARU – Fărcășești , Jud. Gorj

Secţiunea dramaturgie:

Premiul I –Mircea-DariusCOSTEA – Sibiu

Premiul II – Aura BĂRBOI- Sibiu

Premiul III –CristianPAVEL- Călărași

Poeții, prozatorii, eseiștii, criticii literari și dramaturgii la început de drum au o șansă, în cadrul acestui concurs anual, de a se face cunoscuți. Cu toții știm că orice început de drum este anevoios, iar literatura nu face excepție. Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu vine în sprijinul tinerilor scriitori, încurajându-i și susținându-i. Din juriu au făcut parte cadre didactice din trei centre universitare. Cele mai bune lucrări primite la concurs vor fi publicate în Antologia Conexiuni 2020, iar autorii acestora vor primi prin poştă un exemplar al Antologiei. Detalii legate de concurs şi se regăsesc pe www.facebook.com/CasaStudentilorSibiu/.

”Nici furtunile naturii, nici cele dezlănţuite de om, nu vor opri aceşti tineri minunaţi din scris. Ne-a fost extrem de greu să alegem care dintre creaţiile lor să fie premiate, tinerii participanţi din acest anatingând un apogeu al trăirilor şi sentimentelor. Felicităm vechii participanţi, dar şi pe noii participanţi, şi nu în ultimul rând pe căştigători”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*