Cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România va fi folosit în Piața Mică, la Caravana Metropolis

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se întoarce cu cele mai bune filme de autor la Sibiu, în perioada 12-17 iulie.

Evenimentul a devenit deja o tradiție la Sibiu, aceasta fiind cea de-a patra ediție care se desfășoară în Piața Mică. Șase filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 mp şi singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecția oficială, drame, thriller, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA. Intrarea este liberă.

Filme premiate

Şase filme vor fi proiectate la Caravana Metropolis, începând de marţi, 12 iulie, cu „Brooklyn” (Irlanda), în regia lui John Crowley, cu Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson – nominalizat la trei premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cea mai bună actriță într-un rol principal.  Miercuri, 13 iulie, va rula „Tinerețea/Youth“ (Italia, Franța), în regia lui Paolo Sorrentino, cu Rachel Weisz, Paul Dano, Michael Caine, Harvey Keitel. În competiție la Cannes, nominalizat la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră și premiat cu premiul publicului la Karlovy Vary. Joi, 14 iulie, rulează „Dheepan” (Franța), regia Jacques Audiard – câștigător Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Vineri, 15 iulie, este programat „Mustang” (Turcia), regia Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan – nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs, fiind laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards. Sâmbătă, 16 iulie, va rula „Amy” (UK), regia Asif Kapadia – câștigător al premiilor Oscar și BAFTA pentru cel mai bun documentar în 2016. Duminică, 17 iulie, sibienii vor putea viziona „Daneza/The Danish Girl” (UK), regia Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander în rolurile principale – Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte trei categorii la Oscar, la trei Globuri de Aur și la cinci premii BAFTA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*