Classics for Pleasure sau trei zile de răsfăț muzical

Peste 300 de artiști  valoroși, printre care Felicia Filip sau Petre Zbârcea vor aduce magia muzicii clasice în centrul istoric al orașului Sibiu, în perioada 10 – 12 august. Dedicat Centenarului, festivalul va reuni cei mai buni artiști români ai momentului hotărâți să readucă în mintea ascultătorilor cele mai frumoase piese românești și international ale tuturor timpurilor.Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență va avea loc vineri, 10 august, cu concertul Proms of Delight – un concert ce reunește unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese din istoria muzicală a lumii.  Ziua de sâmbătă va aduce două concerte: muzică barocă în Biserica Ursulinelor și o combinație deosebită între rock și clasic în Piața Mare iar închiderea se va face duminică cu concertul Clasic & Magnific.

A VIII-a ediție a festivalului este intitulată 100 de ani de excelență și este dedicată Centenarului și realizărilor cu care Sibiul se poate mândri la nivel internațional. Concret, este vorba despre excelență în domeniul cultural, Sibiul fiind recunoscut la nivel internațional pentru activitatea sa culturală bogată, în domeniul gastronomic, prin titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei pe care îl va purta în 2019 și în domeniul turistic, fapt atestat de cele 3 stele Michelin.
Pe lângă programul muzical care garantează o experienţă de neuitat pentru toţi iubitorii de frumos, festivalul propune și circuite turistice și interviuri inedite.
Accesul la evenimente este gratuit.
În vazul în care va ploua, spectacolele vor fi mutate în interior – toate detaliile vor fi oferite pe www.classicsforpleasure.ro.

Programul festivalului:

10 AUGUST 2018
Proms of Delight, Piața Mare, ora 20.00
Dirijor: Adrian Petrescu, Soliști: Luiza Fatyol și Marius Budoiu, Orchestra: Filarmonica de Stat ‘Transilvania’ din Cluj-Napoca

11 AUGUST 2018
Delectare barocă, Biserica Ursulinelor, ora 16.00
Camerata Regală
Rock & Play, Piața Mare, ora 20.00
Dirijor: Alexandru Ilie,  Solist: Adrian Petrescu, Orchestra: Philarmonia Elite

12 AUGUST 2018
Clasic & Magnific, Piața Mare, ora 20.00
Dirijor: Petre Sbârcea, Soliști: Felicia Filip și Diana Maria Petrache, Orchestra: Orchestra Filarmonicii din Sibiu


Viorica MAIER

Sursa foto: info@eliteart.org

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*