Clubul investitorilor pe piața de capital s-a lansat și la Sibiu

Primul club din Sibiu al investitorilor pe piața de capital și-a deschis porțile în această săptămână.

Bursa de Valori București (BVB) și ULBS și își dorește să promoveze piața de capital din România prin informare şi educare. „Educația financiară este prioritatea noastră. Clubul de investitori este un vector local de promovare a educației bursiere în comunitate. Parteneriatul dintre BVB și «Școala de Bursă» este un prim efort prin care sibienii sunt invitați să învețe care sunt primii pași spre o investiție reușită”, arată Bogdan Murgescu, Business Development & Marketing Specialist la BVB.

A ajuns și în Sibiu

Clubul Investitorilor din Sibiu este al optulea din țară, după cele din București, Cluj, Deva, Iași, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. „Pornim clubul cu speranța că va contribui la dezvoltarea pieței de capital din România și că va reprezenta o piatră de temelie în ceea ce se vrea reconstrucția comunității de investitori. Obiectivele noastre sunt să creăm o punte între investitorii actuali și persoanele interesate să afle mai multe despre domeniul investiţiilor la bursă și astfel să încurajăm populația către investiții pe piața de capital prin plasamentele în diferite tipuri de instrumente”, explică Florin Oprea, consultant piețe financiare, fondator al clubului investitorilor din Sibiu și inițiator al proiectului educațional „Școala de Bursă“.„În virtutea rolului asumat de broker de cunoștințe și formator de competențe, Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu s-a implicat în dezvoltarea și implementarea unor proiecte în parteneriat care vizează promovarea educației financiare și bursiere în rândul studenților săi”, a precizat prof.univ.dr. Livia Ilie, prorector ULBS.

Acces gratuit

Accesul în cadrul clubului investitorilor este gratuit, în cadrul acestuia putând intra orice persoană majoră, indiferent dacă este sau nu investitor pe piața de capital. La început, clubul va avea întâlniri lunare, în cadrul cărora membrii vor discuta liber, fiind promovat schimbul de idei despre piața de capital dar, periodic, vor avea loc și prelegeri ale unor invitați, în cadrul unor seminarii tematice. „Pe fundamentul pe care l-am construit deja la nivel local prin «Școala de Bursă» care se află la al doilea an de activitate, acest club fondat în parteneriat cu BVB va duce la un nivel superior activitatea de informare și educare, elemente esențiale în apariția și dezvoltarea încrederii în posibilitățile pe care le oferă piața bursieră. Este nevoie de o cât mai bună înțelegere asupra fenomenelor ce guvernează bursa și aceasta este menirea clubului unde se vor întâlni specialiști ai pieței de capital, investitori cu experiență și persoane care vor să se informeze despre investițiile la bursă”, concluzionează Decebal Todăriţă, fondator al clubului investitorilor din Sibiu și inițiator al proiectului educațional „Școala de Bursă“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*