16 studenți din întreaga Germanie, doi profesori și un antreprenor independent în domeniul educației participă la această școală de vară. Îi unește interesul comun pentru minoritatea germană din Transilvania, pentru istoria, limba, cultura, arhitectura și economia acesteia. Zilnic, între orele 9.00 şi 11.00, ei învaţă limba română. În programul manifestărilor mai sunt incluse cursuri despre istoria minorităţii germane din Transilvania, literatura de expresie germană din România, economia germană din Transilvania. Participanţii vor face o excursie prin Transilvania, se vor bucura de dansuri populare săseşti, o seară de lectură cu Joachim Wittstock și o vizită la scriitorul Eginald Schlattner, dar vor şi munci – pe agenda şcolii de vară fiind şi o zi de practică într-o instituție săsească. De inițiativă, planificare și organizare în cadrul Departamentul de studii anglo-americane și germanistice al ULBS se ocupă prof. dr. Maria Sass, iar coordonarea și realizarea sunt în sarcina dr. Nora Căpățână, dr. Ellen Tichy (lector DAAD) şi a studentului Bernhard Orendi.

 

Schimburi academice

 

Cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German al Educației și Cercetării, Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) a lansat în primăvara anului 2002 inițiativa „Go East”. Obiectivul acestei inițiative este promovarea schimbului academic cu țările din centrul, sud-estul și estul Europei precum și cu țările Comunității Statelor Independente, pentru înlăturarea disproporției existente până acum în relațiile inter-academice cu această regiune. În anul 2011, 210 liceeni, studenţi şi absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ din Germania au venit în România prin DAAD; în acelaşi timp, 596 de români şi românce au putut studia, preda sau face cercetare în Germania.

 

 

Monika UMBRICH-COMŞA | PR Consulatul German

 

„Se urmărește ca un număr mai mare de studenți germani să devină interesați de un sejur de studii în Europa Centrală, Răsăriteană și de Sud-Est, precum și în țările Comunității Statelor Independente.”

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*