Şcoală medicală de elită în Sibiu

Şcoala Postliceală sanitară „Hygeia“ din Sibiu este singura şcoală postliceală care pregăteşte asistenţi medicali ce au şansa de a lucra în Germania, la azile şi clinici de renume, după cei trei ani de studii. Cursanţii trebuie să aibă medii peste 8,5  cunoştinţe solide de limbă germană şi comportament adecvat.

 

Pe strada Dealului nr. 6 îşi desfăşoară activitatea şcoala postliceală sanitară „Hygeia“, într-o clădire veche, monument istoric, care de-a lungul anilor a fost restaurată şi modernizată. Şcoala a fost înfiinţată în anul 2012, de către Fundaţia Siebenbürgen Hilfe, domeniul de activitate constând în pregătirea cadrelor medicale de elită. „Ideea a venit odată ce ne-am dat seama ca în această ţară există oameni capabili, motivaţi şi doritori al unui nivel de trai ridicat în Germania“, menţionează Camelia Hîrlea, directoarea şcolii. Convinşi de acest lucru, fondatorii au creat o şcoală unde elevii sunt aleşi pe sprânceană, dar unde aceştia beneficiază de toate condiţiile pentru a studia temeinic.

Atuuri pentru elevi

De ce este „Hygeia“ atât de diferită de alte şcoli de profil? Pentru că este singura unitate de învăţământ de acest fel care le oferă elevilor posibilitatea de a munci în Germania după absolvire. „Şcoala noastră este singura şcoală care, încă din prima zi de înscriere, oferă posibilitatea ca studentul să semneze un contract de muncă în Germania, după absolvirea acesteia. Elevii cu medii de peste 8,5 şi care au nivelul cerut  de limba germană au posibilitatea de a efectua stagiul de practică în clinici şi azile din Germania, cu onorariu, bineînţeles, dacă aceştia îndeplinesc condiţiile impuse de şcoală“, menţionează directoarea şcolii.

Dotări de top

„Hygeia“ pregăteşte elevi pentru o singură specializare, respectiv asistenţi medicali generalişti, însă o face la un nivel profesionist. Dispune de materiale didactice necesare procesului de învăţământ, de la săli de demonstraţii, la instrumente medicale adecvate sau aparate indispensabile procesului de învăţare, precum video-proiectoare şi laptopuri. Unitatea de învăţământ se află într-un proces continuu de dezvoltare, acest lucru presupunând totodată şi achiziţionarea şi dotarea şcolii cu diverse lucruri necesare desfăşurării în condiţii cât mai bune a activităţilor didactice şi practice.

Pentru toţi elevii

În momentul de faţă, şcoala postliceală sanitară „Hygeia“ pregăteşte un număr de 110 elevi, însă din luna octombrie a acestui an, va avea peste 300. Perioada de înscriere a început deja şi se va încheia în ultima săptămână a lunii septembrie. Un ciclu de pregătire durează trei ani. La şcoala postliceală sanitară „Hygeia“ se poate înscrie orice tânar deţinător sau nu a unei diplome de bacalaureat. Nu există limită de vârstă. Tot ce li se cere viitorilor elevi este înplicare şi serriozitate maximă.

Camelia HÎRLEA | director

„Acest ciclu de studii se desfăşoară conform curriculumului şcolilor postliceale, mai exact, pe o perioadă de trei ani. Cei care îndeplinesc condiţiile cerute de şcoală o să aibă privilegiul de a face practica în Germania şi după absolvire au posibilitatea de a se angaja la partenerii noştri din Germania. Asta este o şansă extraordinară de a avea un viitor sigur şi cu standard înalt. Precizăm însă că locurile sunt limitate! Şi deja avem mulţi înscrişi şi tot mai mulţi au interes de a se înscrie la noi.“

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat