Ingrediente: 500 g rasol de vacă sau piept de pasăre, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel,  200 g mazăre, 1 ţelină mică, castraveciori şi gogoşari acri, pătrunjel verde, maioneză, lămâie, măsline, albuş de ou fiert

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert, la foc potrivit, într-o oală cu apa rece. Când dă în clocot se curăţă de spumă, se pune puţină sare şi se lasă să fiarbă în continuare, pe foc mic, fără să mai clocotească. Carnea fiartă se taie apoi în cubuleţe. În paralel, se curăţă şi se spală legumele şi zarzavatul şi se pun la fiert (mazărea din conservă nu se fierbe). După fierbere, cartofii, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se taie în cubuleţe. Se pune totul într-un castron, se adaugă castraveciorii tăiaţi cubuleţe şi mazarea. Se sărează, se adaugă o parte de maioneza acrită cu zeamă de lămâie şi se amestecă bine. Amestecul se pune pe un platou şi se nivelează suprafeţele. Restul de maioneză se întinde cu un cuţit lat pe toate suprafeţele exterioare. Se garniseşte cu măsline, frunze de pătrunjel verde, albuş de ou tăiat sau tocat, feliuţe de gogoşar. Se serveşte după 1-2 ore de la preparare. Se poate păstra în frigider de la o zi la alta.

Lasă un răspuns