Comedia romantică „Steaua fără nume”, un nou spectacol în repertoriul TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 19 aprilie, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 5 mai, avanpremiera spectacolului cu piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia actorului TNRS Florin Coșuleț.

Florin Coșuleț / foto: TNRS, Adi Bulboacă

Spectacolul îi are în distribuție pe: Cătălin Pătru, Cendana Trifan, Adrian Neacșu, Serenela Mureșan, Florin Coșuleț, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rață și Sanda Anastasof. Spectacolul, realizat în coproducție de TNRS și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, va avea premiera în data de 10 mai, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș. La Sibiu, premiera spectacolului va avea loc în toamna anului 2019.

„Steaua fără nume. Poveste imaginată și pusă pe hârtie de Mihail Sebastian înainte de apusul destinului său nedrept, dar și la apusul unei extraordinare perioade a literaturii și culturii noastre, cea interbelică! Piesa este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge sublim teme majore ale umanității. Rețeta poveștii e simplă, dar profund umană! O stea! O iubire! O gară! În demersul nostru pământesc parcă totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cât de comun, pe atât de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine știe de unde și cine știe către unde! Spre o stea, o iubire, o gară.” Florin Coșuleț, actor și regizor

În vârstă de 43 de ani, Florin Coșuleț a obținut un doctorat în cadrul secției Cinematografie-Media a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, cu o lucrare despre Imaginea filmică în spectacolul de teatru contemporan, după ce a absolvit cursurile Departamentului de Artă Teatrală – Facultatea de Litere și Arte, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, unde, în prezent, este și cadru didactic.

Fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, Coșuleț are un portofoliu amplu care cuprinde roluri în multe producții apreciate de public: Pilafuri și parfum de măgar, Cumnata lui Pantagruel, Faust, D’ale Carnavalului și Oidip (regia: Silviu Purcărete), Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Omul cel bun din Sîciuan (regia: Anca Bradu), Electra (regia: Mihai Măniuțiu), Vremea dragostei, vremea morții, Balul și De veghe la Taj Mahal (regia: Radu Nica), Puricele în ureche, Doamna de turtă dulce, Încurcă-i drace! (regia: Șerban Puiu), Ierusalim (regia: Bogdan Sărătean) etc.


Steaua fără nume de Mihail Sebastian

  • REGIA: Florin Coșuleț
  • ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof
  • DECOR: Alin Gavrilă
  • COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu
  • VIDEO: Daniel Munteanu
  • SELECȚIE MUZICALĂ: Florin Coșuleț
  • MANAGER PROIECT: Luminița Bîrsan
  • ASISTENT PROIECT: Denisa Ciocoiu
  • DISTRIBUŢIE: Cătălin Pătru (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona / necunoscuta), Adrian Neacșu (Grig), Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu), Florin Coșuleț (Șeful gării), Mihai Coman (Udrea / Ichim), Patricia Buraga (Eleva), Viorel Rață (un țăran / Pascu / conductorul), Sanda Anastasof (o voce).

„Yvonne”, regia Bottond Nagy, următoarea premieră a naționalului sibian

În data de 18 mai, TNRS va prezenta, de această dată la secția germană, premiera spectacolului „Yvonne” după piesa „Ivona, Principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz, regia Botond Nagy. Spectacolul îi va avea în distribuție pe actorii secției germane Fabiola Petri, Daniel Bucher, Emőke Boldizsár, Valentin Späth, Ali Deac, Anca Cipariu, Johanna Adam, Daniel Plier, dar și actori de la secția română, precum Iustinian Turcu, Ioan Paraschiv, Codruța Vasiu, Liviu Vlad, Ștefan Tunsoiu, Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu și Cristina Blaga. După premiera din data de 18 mai, spectacolul „Yvonne” va putea fi revăzut la TNRS în data de 30 mai și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 19 iunie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*