Comitetul pentru Situații de Urgență, în alertă

Ca urmare a emiterii avertizărilor meteorologice de tip cod galben și cod portocaliu pentru județul Sibiu, prefectul Adela Muntean a convocat, astăzi,  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în ședință de lucru.

Întâlnirea de lucru a început cu evaluarea situației din județ și a intervențiilor din seara precedentă. Prefectul Adela Muntean a ținut să-i mulțumească viceprimarului municipiului Sibiu Corina Bokor pentru buna colaborare și promptitudinea cu care au acționat până acum echipele de intervenție din subordinea Consiliului Local Sibiu.

Pentru conducerea Consiliului Județean, însă, prefectul a avut un mesaj de atenționare. „Sunt probleme cu șanțurile de pe marginea drumurilor județene, în special pe Valea Hârtibaciului. Vă rog să transmiteți mai departe că e necesară intervenția constantă pentru toaletarea și decolmatarea șanțurilor, nu doar în momentele critice. În situațiile de urgență, e prea târziu să se intervină. Ieri, au fost inundate drumurile județene, iar traficul rutier a fost grav afectat”, a avertizat prefectul Adela Muntean.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului de Poliție al Județului, Inspectoratului de Jandarmi, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Hidroelectrica, Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice, societății Apă-Canal au dat asigurări că sunt în dispozitiv, pregătiți cu echipaje și utilaje pentru orice fel de intervenție.

„Astăzi am transmis, din nou, tuturor primarilor din județ și comitetelor locale pentru situații de urgență să se implice activ în gestionarea situațiilor la nivel local și să ne comunice de îndată problemele cu care se confruntă. Rămânem, așadar, în stare de alertă, pregătiți să intervenim prompt în orice situație”, a concluzionat prefectul Adela Muntean.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu pentru sudul județului Sibiu, în intervalul 29 iunie, ora 15,00 – 30 iunie, ora 23,00. Se vor semnala averse de ploaie și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50 de litri/metrul pătrat și, izolat, chiar 60 – 70 de litri/mp. De asemenea, este în vigoare și codul galben hidrologic pentru Cibin și Târnava Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*