Competiție de MTB în Parcul Sub Arini

PUMA CLUB organizează în colaborare cu Asociația Sportivă Tură în Natură în data de 8 iunie, în Parcul Sub Arini, o competiție de Mountain Bike Cross Country ( MINI XC MTB). Acțiunea sportivă se desfășoară în cadrul Sibiu Challenge, un proiect care urmărește dezvoltarea unei atitudini pro-sport la nivelul comunității sibiene.

 

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul www.turainnatura.ro sau la fața locului. Competiția se adresează tuturor celor interesați, are un caracter de dificultate ușoară ca și diferențe de nivel dar conține și elemente care necesită un minim de abilități tehnice, cu un ușor grad de dificultate: urcări și coborâri repetate, traversarea unor zone înguste, trecerea prin iarbă și pe poteci, printre copaci, traversarea unor obstacole naturale, etc.

Concurenții vor porni din Parcul Sub Arini –  zona statuie Mihai Eminescu, începând cu ora 10:00 și vor parcurge un traseu de aproximativ 4.5 km până în Valea Aurie, în dreptul strazii Ludoș și înapoi. În funcție de numărul de înscriși, participanții vor fi împărțiți în mai multe manșe pentru a evita aglomerarea traseului și eventualele accidentări. Traseul va fi parcurs o singură dată, concurenții cu cel mai bun timp se vor califica în finală în funcție de locul pe care termină. Manșa finală va decide câștigătorii.

La MTB CHALLENGE se pot înscrie doar posesori de biciclete tip “mountain bike” cu roți de 26’’ sau 29’’. Vârstă minimă de participare este de 14 ani+. În cazul în care există doritori cu vârsta sub 14 ani, aceștia pot participa doar însoțiți de un tutore legal. Toți concurenții trebuie să poarte cască de protecție.

Sibiu Challenge este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și realizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Parteneri:  ANDU, UCM și Marquardt.

Biroul de presă Sibiu Challenge

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*