Competiţia MTB XC Challenge – o nouă provocare la mişcare

A treia ediţie a concursului de mountain bike, MTB XC Challenge, va avea loc duminică, 28 iunie, în Parcul Sub Arini.

MTB XC Challenge este o provocare adresată iubitorilor sportului pe două roţi, pasionaţi de mountainbike. Competiţia sportivă se va desfăşura pe un traseu offroad de aproximativ 5 km în Parcul Sub Arini, pe diverse categorii de vârstă:

–          copii sub 14 ani  – fete şi băieţi (o tură)

–          tineri 14-18 ani – fete şi băieţi (3 ture)

–          adulți peste 18 ani – femei şi bărbaţi (3 ture)

Concursul, organizat în colaborare cu Asociaţia Tură în Natură, are un caracter de dificultate ușoară ca și nivel, dar conține elemente care necesită un minim de abilități tehnice: urcări şi coborâri repetate, traversarea unor zone înguste, trecerea prin iarbă, pe poteci şi printre copaci, respectiv traversarea unor obstacole naturale.

 „Sportul sibian este în plină ascensiune şi ne dorim să transformăm Sibiul într-un oraş al mişcării, un oraş Bike-Friendly, un oraş  al competiţiilor inedite de ciclism. În calitate de coordonator al evenimentului MTB XC Challenge, sunt mândru că putem dezvolta noi alternative de a face sport şi că putem oferi oamenilor posibilitatea de a face mişcare în aer liber într-un cadru organizat”, a declarat Răzvan Morariu, din partea Tură în Natură.

MTB XC Challenge | foto: Ovidiu MATIU

MTB XC Challenge | foto: Ovidiu MATIU

Startul competiţiei se va da duminică, 28 iunie, din faţa Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini, în jurul orei 10.00. Cei care doresc, se pot înscrie la competiţie fie online pe site-ul www.acceptaprovocarea.com, fie la faţa locului, duminica viitoare, începând cu ora 9.00. Nu se percepe taxă de înscriere. Primii 150 de participanţi vor primi medalii din partea organizatorilor, iar ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3 la cele 6 categorii de concurs, vor primi cupe personalizate.

Proiectul este organizat de Tură în Natură şi CAB Sport.

Competiţia se alătură Festivalului „Sibiu, Oraş Bike Friendly”, eveniment dedicat ciclismului desfăşurat în perioada 26 – 28 iunie în diverse locaţii din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*