Competiție de scurtmetraje pentru elevii sibieni

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Sibiu lansează o nouă campanie inedită pentru tinerii ambițioși din instituțiile de învățământ sibiene.

Până pe data de 19 aprilie, fiecare școală are șansa de a înscrie una sau mai multe echipe de producție în proiectul „SUPER – școala mea”, un concurs de scurtmetraje ce presupune crearea unui filmuleț în care va fi prezentată școala ideală, conform viziunii participanților. Prin acest concurs sunt testate aptitudinile creative ale elevilor, dar și opinia acestora cu privire la metodele de îmbunătățire ale sistemului educațional din țara noastră. Elevii pot completa formularul de înscriere la adresa https://goo.gl/forms/9anE9bymANFEfG9s2.

Premiul competiției se acordă regizorului și constă în experiența completă a  festivalului de filme pentru adolescenți SUPER din București și proiectarea filmului câștigător în festival.

„Elevii sunt principalii beneficiari ai sistemului de învățământ, însă din păcate, de cele mai multe ori, aceștia nu sunt consultați în ceea ce privește noile reglementări din cadrul sistemului. Scopul nostru fundamental este reprezentarea elevilor, iar prin această campanie dorim să facem auzite nevoile și dorințele lor. Abordăm, de această dată, o manieră diferită: prin intermediul artei, deoarece arta exprimă ceea ce nicio altă formă de manifestare nu o face. Suntem conștienți că o imagine poate crea un orizont de viziune pentru viitorul învățământului nu doar din județul Sibiu, ci la nivelul întregii țări. Din acest punct de vedere, mulțumim Asociației SUPER din București, datorită căreia proiectul nostru se bucură de vizibilitate la nivel național“, se arată într-un comunicat al CJE Sibiu.

Proiectul poate fi considerat o a doua etapă a parteneriatului CJE Sibiu – SUPER, fiind precedat de workshop-ul de film desfășurat la biblioteca ASTRA în weekend-ul 16 – 17 februarie. Acest eveniment i-a avut ca invitați pe actorul Marius Turdeanu și pe regizorul Matei Budeș din București și a avut ca scop informarea în ce privește etapele de realizare ale unei producții cinematografice de caliate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*