Sibiu, 25 martie 2013. În data de 22 martie 2013, Direcția Județeană de Cultură Sibiu a organizat în parteneriat cu Asociația „Monumentum” seminarul cu tema „Protejarea Patrimoniului Cultural în Documentațiile de Urbanism”.  La întâlnire au participat reprezentanții a 29 de structuri administrative teritoriale din județele Sibiu, Brașov și Mureș. Acestora s-au alăturat specialiștii în domeniul realizării documentațiilor de urbanism.

Temele discutate au fost importanța elaborării unui studiu istoric coerent, importanța inventarierii patrimoniului construit pentru întocmirea planurilor urbanistice, importanța evidențierii peisajului natural, patrimonial și antropic precum. De asemenea, au avut loc discuții legate de coerența procedurilor legale de întocmire a astfel de documentații.

Un moment important l-au constituit discuțiile dintre specialiști și administratorii locali, acesta fiind în fapt scopul principal al seminarului organizat. Ne propunem ca acesta să fie un prim pas în apropierea specialiștilor de cei care administrează localitățiile județului Sibiu.

Ne propunem, de asemenea, să ducem acest dialog spre comunitățiile locale, astfel credem noi vom reuși a atinge cu adevărat problematica reală, în teren a elaborării documentațiilor de urbanism.

A fost prima întâlnire dintr-un ciclu coerent pe care DJC Sibiu și-l propune spre a îl implementa în anul 2013 în relația cu toți factorii implicați în procesul cultural și patrimonial al județului Sibiu.

 

Persoană de contact: Răzvan C. Pop, director executiv DJC Sibiu, 0744.476.703, razvan_c_pop@yahoo.com

 

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.