Concert cu spirit tânăr


Concertul de Anul Nou din

Oferim publicului un spectacol de Anul Nou învăluit de muzica clasică”, anunţă Gabriel Bebeşelea

Oferim publicului un spectacol de Anul Nou învăluit de muzica clasică”, anunţă Gabriel Bebeşelea

 

Sibiu îl va avea ca invitat, pentru al treilea an consecutiv, pe tânărul dirijor sibian Gabriel Bebeşelea, cel care va conduce Orchestra de Tineret a Sibiului (SYO) în evenimentul care deschide proiectul “Sibiu: Baroc. Update”.

 

 

Programul concertului cuprinde compoziţii celebre semnate Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceaikovski, Vivaldi şi Haendel şi îi va avea ca solişti pe soprana Rodica Vică şi violonistul Alexandru Tomescu. „Împreună cu Sibiu Youth Orchestra am încercat la fiecare ediţie a Concertului de Anul Nou să surprindem publicul sibian cu o anumită temă: pe lângă soliştii invitaţi la prima ediţie a existat balet, la a doua a fost în prim-plan melanjul dintre jazz/musical şi muzica clasică. Anul acesta propunem melomanilor sibieni o apropiere către baroc prin invitarea sopranei Rodica Vică. Celalalt invitat de marcă, violonistul Alexandru Tomescu, ne va aduce în prim-plan aniversarea a 230 de ani de la naşterea lui Niccolo Paganini. În acest mod, împreună cu Sibiu Youth Orchestra, dorim să oferim publicului un Concert de Anul Nou cât mai select, prefigurând evenimentele muzicale din 2012”, a mărturisit Gabriel Bebeşelea.

 

Tradiţie europeană

 

Absolvent al Liceului de Artă Sibiu, la clasa de vioară a profesoarei Vasilica Tudori, Gabriel Bebeşelea s-a născut pe 29 septembrie 1987 la Sibiu. Este licențiat în dirijat orchestră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” – Cluj Napoca, la clasa maestrului Petre Sbârcea și în prezent masterand al Universității Naționale de Muzică București la clasa maestrului Horia Andreescu. „Concertele de Anul Nou sunt o veche tradiţie vest-europeană, îndeosebi în capitala muzicii – Viena. Publicul sibian are ocazia să petreacă începutul de an într-o ambianţă deosebită învăluită de muzica clasică. Iniţiativa este cu atât mai bună cu cât în fiecare an publicului sibian îi este oferit alt fel de program muzical”, a adăugat tânărul dirijor sibian.

Pentru prima dată împreună

 

Soprana Rodica Vică, solistă alături de violonistul Alexandru Tomescu în Concertul de Anul Nou, colaborează pentru prima dată cu Sibiu Youth Orchestra, în proiectul pe care îl consideră important pentru oraşul Sibiu. „Am fost plăcut surprinsă şi totodată onorată de invitaţia primită de la Sibiu Youth Orchestra, de a lua parte la acest proiect care îşi propune să aducă melomanii sibieni atât în spiritul Anului Nou, cât şi în cel al muzicii baroce. Facând parte din generaţia tânără a muzicienilor români, sunt sigură că rezonanţa creată împreună cu Sibiu Youth Orchestra va transmite publicului o energie vie, tipică vârstei noastre”, consideră artista.

 

 

Bilete accesibile

 

Concertul va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, şi duminică, 1 ianuarie, începând cu ora 19, la Sala Thalia şi este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Biletele au fost puse în vânzare începând din 6 decembrie, la Librăria Humanitas, şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, precum şi pe eventim.ro. Preţurile biletelor variază între 50 şi 100 de lei, în funcţie de poziţia locurilor în sală.

 

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat