Concert Riff în familie

Cunoscuta formaţie sibiană Riff va reveni pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, după o pauză de 14 ani. Spectaculos este fatul că Florin Grigoraş, liderul Riff, va cânta alături de soţia sa, Mihaela, care face parte parte din aceeaşi formaţie, şi fiul lor, Paul. Acesta face parte din formaţia “The Noise”, care va cânta în deschiderea concertului Riff din data de 8 aprilie.

După mai bine de un deceniu, formaţia Riff va reveni în concert pe scena casei de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul va avea loc luni, 8 aprilie, şi va fi o premieră absolută, datorită faptului că familia Grigoraş va cânta pentru prima dată împreună.

Soţii Grigoraş cântă împreună în trupa Riff de aproximativ 15 ani, de când Mihaela Grigoraş s-a alăturat formaţiei, însă, de această dată, cei doi vor cânta şi alături de fiul lor Paul. Acesta fac parte din trupa “The Noise”, invitată să cânte în deschiderea concertului. “Noi nu am mai cântat p scena Casei de Cultură a Sindicatelor din 1999, din cauza unor neînţelegeri cu vechiul director. Este un sentiment plăcut să revenim acolo, mai ales datorită faptului că, în ciuda acusticii sălii, scena este una profesionistă. În plus, pentru prima dată am acceptat să cântâm împreună cu o altă trupă, “The Noise”. Băieţii sunt foarte talentaţi şi muncitori şi am vrut să le oferim ocazia să cânte pe o scenă profesionistă, nu doar în cluburi”, a explicat Florin Grigoraş. Biletele pentru concertl Riff de luni segăsesc la casa de Cultură a Sindicatelor, preţul unuia fiind de 30 de lei.

 

Formaţie “cu greutate”

Riff al doilea grup rock ca longevitate din România, după Phoenix. Grupul a fost înființat în 1970 la Sibiu de către Florin Grigoraș și în primii ani de activitate s-a numit Sonic. Sub acest nume au fost efectuate primele înregistrări la Radio și primele apariții la TVR în cadrul emisiunilor „Club T”. Componența inițială Sonic era: Florin Grigoraș – chitară bas și voce, Gabriel Tudor – chitară, Radu Voicu – baterie și Ninei Popșa – solist vocal. În anul1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală Riff, deoarece direcția muzicală a trupei începe să se îndrepte din ce în ce mai mult către hard rock. Începe o perioadă de lungi turnee în țară, ajungându-se astăzi la peste 3.000 de concerte.  De asemenea, în anii ’80, formația a efectuat numeroase înregistrări audio în studiourile centrale de Radio din București, piese apreciate de public: „Ochii tăi”, „Când sunt cu tine”, „Ploaia”, „Aurora”, „Cercul vieții”, „Generația nouă”, „Povestea lor”, „În loc de bun rămas” și altele. Tot în anii ’80, Riff susține mai multe turnee naționale împreună cu celebrul grup rock Semnal M dinCluj-Napoca, dar și cu Laura Stoica, necunoscută pe atunci publicului larg. Riff debutează discografic abia în primăvara lui 1989, la 19 ani de la debutul ca formație, cu discul de vinil „Primii pași”.

Mereu aceiaşi

De-a lungul timpului grupul rămâne consecvent stilului hard rock cu nuanțe de blues și de asemenea rămâne un „grup de concert”. Plăcerea de a cânta pe scenă este aceeași, formația participând anual la numeroase festivaluri și concerte în țară. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate în trupă au cântat mulți muzicieni valoroși: vocaliștii Gabriel Orban, Cristi Pivniceru și Adrian Igrișan, chitariștii Mircea Bunea, Dan Alex Sârbu (ulterior la Iris), Ilie „Manole” Vlad (ulterior la Antract), Gabriel Nacu (Harap-AlbVoltajRoșu și NegruVali Sterian și Compania de SunetCompact), Adrian Ordean (Stereo, Grup ’74Roșu și NegruCompact, Schimbul 3). Melodiile și textele scrise de Florin Grigoraș reflectă maturitatea artistică și profesionalismul unui grup ce a depășit curentele modelor trecătoare și se bucură de succes la publicul din mai multe categorii de vârstă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*