Concurs de fotografie

La finalul lunii martie, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi gazda unui concurs de fotografie la care sunt bineveniţi atât profesionişti, cât şi aspiranţi la acest statut. Amfitrionul evenimentului va fi fotograful american Scott Eastman.

Astăzi este ultima zi în care candidaţii se mai pot înscrie gratuit. Numele celor cinci fotografi care vor intra în competiţie vor fi anunţate pe 12 martie. Ceremonia de desemnare şi premiere a câştigătorului este programată pe 22 martie. Concursul va consta într-o şedinţă foto, organizată pe parcursul a două zile, din 21 martie până în 23 martie, la Bâlea Lac. Dintre fotografii care vor completa formularul de înscriere, Scott Eastman va alege cinci.

Cea mai bună lucrare va fi premiată cu 2.500 de lei. Taxa de participare la concurs pentru fotografii selecţionaţi este de 250 de lei şi acoperă o noapte de cazare la Hotelul de Gheaţă, una la Cabana Bâlea Lac, toate mesele – de joi până sâmbătă, băuturi şi un drum dus-întors, cu telecabina. Toţi finaliştii vor beneficia şi de o noapte de cazare gratuită, pentru două persoane, la Hotelul de Gheaţă, în sezonul 2014.

 

 

Înscriere online

 

Fotografii interesaţi trebuie să trimită un link către site-ul lor sau un portofoliu de zece fotografii, prin www.wetransfer.com, la adresa: scott@eastmanphoto.com, împreună cu o scurtă descriere a activităţii, un CV şi informaţii de contact. Scott Eastman este licenţiat şi absolvent de master în arte plastice şi fotografie, după şase ani de studiu universitar în SUA şi Anglia. Fotografiile i-au fost publicate şi expuse în Europa, SUA, Asia şi Australia, iar unele fac parte din colecţii muzeale sau private. Are în portofoliu imagini din România, Armenia, Statele Unite, Canada, Islanda, Italia, Scoţia şi Germania, precum şi fotografii din timpul unor spectacole de teatru sau pe teme religioase. Lucrările sale pot fi vizualizate pe site-ul personal, eastmanphoto.com, la fel ca şi pe agenţiile gettyimages.com şi danitadelimont.com. La concurs pot participa fotografi profesionişti sau amatori, care au împlinit 18 ani şi nu sunt angajaţi ai Hotelului de Gheaţă sau ai Eastman Photo SRL. Organizatorii au precizat că participanţii îşi păstrează drepturile de autor pentru fotografiile lor. Hotelul de Gheaţă şi firma fotografului american care se va ocupa de jurizare primesc, în schimb, dreptul de a folosi 15 fotografii pentru promovarea Hotelului de Gheaţă, precum şi a acestui concurs şi a ediţiilor viitoare. Creditul foto va fi acordat pentru fiecare utilizare a fotografiilor, cu excepţia cazului în care acestea sunt folosite ca miniaturi.

 

Unic în România

 

Primul hotel de gheaţă din Europa de sud-est a prins viaţă în iarna 2005-2006. Avea opt camere cu paturi duble, un bar şi un restaurant. Între timp, în vecinătate au mai apărut un Ice Restaurant, un Ice Bar, o biserică de gheaţă şi un Winter Park, pentru iubitorii de schi şi snowboard. În fiecare sezon, proiectul cuprinde evenimente, organizate cu prilejul celor mai importante sărbători, dar şi petreceri şi evenimente speciale, ale principalilor parteneri şi sponsori.  În jur de 8.000 de vizitatori urcă în fiecare sezon la Bâlea Lac, ca să viziteze atracţia de pe vârful Carpaţilor. Proiectul de marketing turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac“, al cărui iniţiator este Arnold Klingeis, are ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, precum şi crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac, care să combine resursele naturale cu un mod inovator şi dinamic de agrement.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat