Concurs pentru elevii din ciclul primar și gimnazial: „Desenez și mă adaptez la schimbările climatice“

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu, în cadrul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă“, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, invită școlile din municipiile Sibiu, Brașov și Tg. Mureș la concursul de desene „Desenez și mă adaptez la schimbările climatice“. Competiția se adresează elevilor din clasele primare și gimnaziale.

„Schimbările climatice afectează toți oamenii și ecosistemul. Orice afectează natura ne afectează și pe noi și, ca urmare, trebuie să luăm măsuri pentru a ne adapta la o climă în schimbare. Obiectivul concursului este ca elevii să conștientizeze efectele schimbărilor climatice și să transmită un mesaj clar, de schimbare a atitudinii oamenilor față de mediul înconjurător și necesitatea de adaptare la schimbările climatice. Concursul este structurat pe două categorii, în funcție de ciclul de învățământ frecventat, primar (inclusiv clasa pregătitoare) sau gimnazial“, a precizat Melinda Dragomir, ofițerul de comunicare al proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă“.

Termen limită: 24 iunie

Înscrierea în concurs se face prin completarea formularului de înregistrare și transmiterea lui, semnat de conducătorul unității de învățământ, pe adresa de e-mail melinda.dragomir@caleaverde.ro sau la sediul APM Sibiu (str. Hipodromului, nr. 2A), prin poștă, alături de desenele realizate, cel târziu până la data de 24 iunie. Formularul poate fi completat pentru toţi elevii din cadrul unei clase.

Premii de până la 6.000 de lei

Desenele se vor realiza pe hârtie sau carton de dimensiuni A4 pentru clasele pregătitoare sau I-IV, respectiv A3 pentru clasele V-VIII. Lucrările realizate pot conține și un mesaj de schimbare a atitudinii oamenilor față de mediul înconjurător, necesitatea de adaptare la efectele schimbărilor climatice. Tehnica de lucru poate fi: creion, tuș, creioane colorate, acuarele, tempera, tehnică mixtă. Pe verso-ul desenului vor apărea, obligatoriu: titlul lucrării, numele și prenumele elevului, clasa, școala și adresa școlii.

Participarea la concurs este gratuită și nu există nici o taxă de înscriere. Fiecare școală participantă trebuie să desemneze un cadru didactic îndrumător al activității.

Se vor acorda premii și mențiuni pentru fiecare nivel de învățământ (clasă), în funcție de participanți. Valoarea totală a premiilor acordate, constând în bunuri, va fi de maxim 6.000 de lei.

Regulamentul concursului este disponibil  la adresa www.caleaverde.ro.


Desen înscris de unul dintre concurenți, de la școala gimnazială "Nicolae Iorga" din Sibiu

Desen înscris de unul dintre concurenți, de la școala gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu

WhatsApp chat