Concurs școlar de Ziua Mediului

„Stop poluării cu plastic” a fost sloganul de anul acesta al Zilei Mondiale a Mediului, care se sărbătorește în fiecare an pe 5 iunie.

Pentru a marca acest eveniment, vineri, 8 iunie, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediţie a concursului interdisciplinar „Protecţia mediului – responsabilitatea noastră”, organizat de către Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Școala Gimnazială ”Samuil Micu” Sadu, Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie.

Nouă unităţi de învăţământ din Sibiu, Cisnădie, Sadu şi Agnita, s-au înscris la ediţia din acest an a concursului, structurat în trei probe. Prima probă a fost cea teoretică şi constă într-un test grilă compus din 15 întrebări grilă legate de legislaţia de mediu în vigoare, ariile protejate din județul Sibiu, zilele calendarului Eco şi realizarea unui text argumentativ cu tema „necesitatea reutilizării plasticului și reducerii poluării cu plastic”. Cea de-a doua probă s-a adresat tinerilor sportivi, care au concurat la viteză 50 metri, săritura în lungime de pe loc şi aruncarea mingii de baschet la coş. La ultima probă, cea artistică, elevii au trebuit să realizeze un poster cu tema ”Stop poluării cu plastic”, lucrare care apoi a fost prezentată de către fiecare echipaj participant.

La finalul competiţiei, instituţiile partenere şi mai mulţi agenţi economici au acordat trei premii, dar şi două menţiuni și un premiu special. Premiul I a revenit Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, echipaj coordonat de către prof. Corina Stroie și prof. Sorin Fușle Țană, locul II a fost obținut de către Liceul de Artă Sibiu, echipaj coordonat de profesoara Adriana Mioara Dincă, iar premiul III a fost câştigat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, echipaj coordonat de profesorii Constantin Dincă și Gelu Leicu. Cele două menţiuni au fost acordate Liceului Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, coordonat de profesoara Monica Balla şi Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, coordonat de profesoara Cristina-Ioana Neofit, iar premiul special a fost obținut de cel mai tânăr echipaj din concurs, cel al Școlii Gimnaziale ”Samuil Micu” Sadu, coordonat de profesorul Ioan Perju.

„Acest concurs este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene, secțiunea A (Calendarul competițiilor școlare județene 2017-2018), poziția 11, şi coordonat de către profesorii Constantin Dincă, inspector școlar, şi Ioan Perju. S-a adresat elevilor din clasele VIII-XII din judeţul Sibiu şi a urmărit atât conştientizarea tinerilor privind importanţa protecţiei mediului înconjurător, cât şi familiarizarea lor cu spiritul competitiv şcolar. Partenerii și sponsorii acestui concurs sunt reprezentați de Inspectoratul Școlar al județului Sibiu, Agenția Județeană de Protecție a Mediului Sibiu, Direcția Județeană ”Apele Române” Sibiu, Societatea de Geografie din România – filiala Sibiu, CD Press și revista ”Terra Magazin”. Cu încrederea că un mediu curat determină o viaţă sănătoasă, aşteptăm cu interes participarea cât mai multor elevi sibieni şi la ediţiile viitoare ale concursului”, a spus Constantin Dincă, inspector şcolar de specialitate în cadrul IŞJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*