„Condamnați” la victorie

Echipa sibiană va disputa la Pitești un nou meci din Liga 1 considerat pe teren propriu. Întâlnirea dintre FC Hermannstadt și FC Voluntari, contând pentru etapa a VI-a a play-out-ului, este programată diseară, de la ora 18.00.

„Mai sunt multe jocuri, dar cel mai important acum este cel cu Voluntariul. Nu mai avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să fim mai concentrați, mai hotărâți, mai încrezători. Nu avem nimic de pierdut, avem numai de câștigat și îmi doresc să câștigăm cu Voluntariul, pentru că avem nevoie de puncte. E un meci de 6 puncte. O victorie ne-ar aduce aproape de Voluntari și vom păstra distanța față de celelalte echipe din spatele nostru, indiferent de ce vor face ele. Sunt încrezător! Băieții sunt bine! Acum suntem la mâna noastră, depindem doar de noi”, a afirmat Miriuță.

Moment greu

La rândul său, fundașul Alexandru Mățel speră ca echipa sibiană să depășească momentul dificil pe care îl traversează. „Voluntariul este o echipă destul de bună. Contează să respectăm ceea ce ni se cere la antrenamente și să câștigăm cele 3 puncte”, a declarat internaționalul român.

Mățel a adăugat că este nerăbdător să joace pe Stadionul Municipal din Sibiu. „Ne dorim foarte mult să jucăm cu suporterii alături și să ne susțină pe toată durata partidei, să câștigăm. Gazonul mi s-a părut destul de bun, față de cum era acum două sau 3 săptămâni, iar peste alte 2-3 săptămâni va arăta și mai bine”, a mai spus fotbalistul.

Înaintea meciului de astăzi, de la Pitești, cele două echipe care se vor afla față în față sunt vecine de clasament. FC Voluntari ocupă locul 5, cu 21 de puncte, în vreme ce sibienii sunt pe 6, cu 17 puncte

Iuliu Mureșan, prezentat oficial

Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la FC Hermannstadt în cadrul unei conferințe de presă. „Este o situație interesantă! E printre puținele ocazii când un antrenor propune un conducător și nu invers. De obicei, conducătorii aleg antrenorii, jucătorii, lotul și așa mai departe, dar de data asta s-a întâmplat invers, Vasile s-a gândit la mine și la Răzvan Zamfir tocmai pentru că am colaborat bine de două ori la CFR”.

Mureșan a dezvăluit cum a ajuns să ocupe funcția de director executiv la FC Hermannstadt: „Sper ca experiența mea din fotbal să ajute echipa. Oamenii care investesc la club mi-au făcut o impresie foarte bună. Sunt oameni tineri, mult mai tineri decât mine. Sunt hotărâți să facă treabă bună, să continue proiectul și chiar să îl ridice la un nivel mult mai bun. Ăsta a fost un motiv pentru care am acceptat să vin”.

IULIU MUREȘAN | director executiv: „Gazonul este bun, tribuna e aproape gata, arată foarte bine. Am primit asigurări că lucrările vor continua la stadion, se vor face multe îmbunătățiri. E un proiect aprobat de Consiliul Local, de Primărie, și care va fi dus la bun sfârșit. Doresc ca fotbalul din Sibiu să urce la un nivel mai bun decât acum și, împreună, să facem performanțe. Nu trebuie să creștem presiunea pe jucători, le-am spus asta și lor, de aceea nu vreau să vorbesc despre schimbări la nivelul lotului. Obiectivul cel mai important este să câștigăm vineri primul meci și, după aceea, step by step, să adunăm puncte suficient de multe încât să ne prindă finalul de campionat pe un loc mai liniștitor decât cel de astăzi.”

Noul director executiv al echipei sibiene a primit asigurări că lucrările la Stadionul Municipal vor fi duse cu bine la bun sfârșit.

Alegere bună

Iuliu Mureșan este însoțit la Sibiu de un alt clujean. Răzvan Zamfir se va ocupa în primul rând de departamentul de scouting. „Are un ochi foarte bun la jucători și va trebui să vedem unde e necesar să îmbunătățim, unde mai trebuie să găsim jucători, pe anumite posturi”, l-a caracterizat Mureșan. „Mă bucur enorm de mult că domnii Mureșan și Răzvan Zamfir au venit la Sibiu. Mă bucur enorm de mult. Am mai lucrat cu dânșii. Doi profesioniști. Sunt sigur că împreună, așa cum a spus și domnul Mureșan, împreună cu băieții, vom salva echipa de la… cuvântul ăla nu-l mai spunem. Vom rămâne în Divizia A”, a declarat, la rândul său, antrenorul principal Vasile Miriuță.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*