Conducerea Aeroportului Sibiu prognozează o creștere a numărului de pasageri cu 10 la sută

Conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu (AIS) estimează o creştere de 10% a numărului de pasageri în 2019 faţă de anul trecut, deşi renunţarea Tarom la cursele internaţionale de pe aeroporturile regionale şi a Wizz Air la două destinaţii înseamnă deocamdată mai puţini pasageri care ajung cu avionul în municipiul din centrul ţării, potrivit directorului general al AIS, Marius Gîrdea.

„Odată cu alocarea celui de al doilea avion al companiei Wizz Air, care s-a întâmplat la mijlocul anului trecut, numărul de frecvenţe pe prima jumătate a acestui an va conduce în mod direct la o creştere a traficului. Creşterea de trafic pe care anul trecut, pe vremea asta, o estimam sau traficul pe care îl estimam pentru 2019 s-ar putea să nu fie la acel nivel pe care l-am estimat anul trecut, având în vedere că Tarom a închis tot ce înseamnă zboruri externe de pe aeroporturile regionale. Dar, cu toate acestea, traficul va creşte şi mergem pe o prognoză destul de pozitivă, pe 10%”, a explicat Gîrdea.

Potrivit sursei citate, din iunie, pasagerii vor putea călători între Sibiu şi Baden Baden (Germania).

Legat de decizia companiei Wizz Air de a renunţa la zborurile Sibiu – Paris şi Sibiu – Milano, directorul AIS se aşteaptă să fie introduse noi destinaţii sau să fie mai dese zborurile spre destinaţiile deja cunoscute, după ce compania low-cost a adus a doua aeronavă la Sibiu, în vara lui 2018.

„Eu cred că anul acesta, în vară, vom avea aceeaşi frecvenţă pe care am avut-o anul trecut după ce au locat cea de a doua aeronavă”, a spus Marius Gîrdea.

Operaţiunile de la baza Wizz din Sibiu au crescut cu 70% în 2018, arăta un comunicat al companiei anul trecut. Potrivit sursei citate, „investiţia totală din Sibiu depăşeşte 200 de milioane de dolari”, relatează Agerpres.

One Comment

  1. ose78400 says:

    sincer cum va face asta ? cu Wizz care anuleaza toate destinatiile ?
    cu Tarom care face acelasi lucru ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*