Conectați la aparate, sperăm într-o minune la Arad

Cu două eșecuri consecutive în play-out, FC Hermannstadt se întreaptă cu pași repezi spre liga secundă. A treia „finală“ se joacă astăzi, 23 aprilie, de la ora 17,30, la Arad.

„Ce se termină prost, începe și mai prost“, ar scrie Murphy în legile sale, dacă ar urmări evoluția echipei FC Hermannstadt, în aceste zile, în Liga I. După ce a încheiat sezonul regulat cu înfrângere în fața ultimei clasate, echipa sibiană își limitează șansele de a se salva de la retrogradare cu un debut de play-out complet ratat: 2 înfrângeri, cu Chindia Târgoviște și Astra Giurgiu.

Speranța moare însă ultima, iar toate gândurile se îndreaptă acum spre o minune la Arad, în partida programată astăzi 23 aprilie, de la ora 17,30, cu UTA.

Șansă irosită lejer

În primul meci din play-out, cu Chindia, FC Hermannstadt a jucat exact invers decât ar trebui să o facă o echipă care are nevoie de puncte pentru a părăsi locul de pe care se retrogradează direct. Mai ales că întâlnea o grupare pe care a cam bătut-o pe unde a prins-o, iar partida se desfășura la Buzău, adică pe un teren neutru. Astfel de șanse nu se ivesc oricând. În loc să profite, cei mai mulți dintre elevii lui Beza au lăsat impresia că sunt deja în căutarea unor noi echipe. Până la urmă au și ei dreptate, doar nu-i leagă prea multe de Sibiu, plus că se vorbește de restanțe salariale…

Dezarmant de slab

A fost un meci fără istoric, cu o echipă sibiană lipsită de vlagă, incapabilă să-și treacă în cont măcar o ocazie mai importantă. A fost răpusă cu 2 goluri, primul în minutul 30, după o fază abordată cu dezinteres de către Romario Pires în jumătatea adversă, apoi în minutul 48, după o acțiune Florea, care s-a distrat cu apărarea noastră în urma unei degajări a portarului Chindiei din propriul careu de 16 metri. Rezultatul a propulsat echipa adversă pe primul loc al clasamentului din play-out, iar pe sibieni i-a trimis la coadă. Cel mai rău, meciul a lăsat să se vadă o atitudine deloc interesată față de club a mai multor jucători sibieni.

În aceste condiții, FCH pregătea runda a doua din play-out cu câteva bagaje gata făcute. Greu de atins obiective în aceste condiții.

Greșeli în apărare

Cu Astra, echipa sibiană a fost ceva mai organizată, însă mult prea prudentă pentru a obține ceva. După o primă repriză modestă, marcată de teama de a nu primi gol, a avut o ocazie imensă, la 0-0, prin Yazalde (‘52), care a trimis peste. Apoi s-au năruit toate speranțele legate de acest meci. Au venit trei goluri în poarta lui Cristiano (‘56, ‘63 și ‘85), de fiecare dată în urma unor greșeli grave în defensiva noastră, cu Matricardi complet depășit la două banale dueluri aeriene. Același Matricardi a adus la un moment dat egalarea (‘61), după o aglomerare în careul advers. Bucuria n-a ținut decât un minut și ceva. Am rămas așadar cu 13 puncte, iar meciul de azi, cu UTA, ne poate semna sentința.

Prins la mijloc

Prins la mijloc în aceste momente de agonie a echipei FCH, noul antrenor Eugen Beza mizează pe tot ce mai are la îndemână: câțiva jucători dedicați clubului și jocul rezultatelor. „Nu contează întârzierile salariale. Sunt peste tot. Nu ăsta e motivul… probabil factorul fizic e determinant, pentru că, atunci când eşti jos, se face diferenţa la greşeli individuale. Adevăratele lupte sunt când jucăm cu adversarii direcţi. Dar contează şi jocul rezultatelor. Iar atâta timp cât avem o şansă, noi ne vom ridica şi vom încerca să revenim. În trei zile avem meci, nu avem timp să ne plângem de milă.”, declara Eugen Beza, după meciul cu Astra.

Fără licență

UTA ocupă locul secund, în acest moment, în clasamentul play-out, dar jucătorii tocmai au aflat că nu pot evolua în cupele europene, în cazul în care ar obține locul pe teren, întrucât oficialii clubului nu au aplicat pentru licență. Ca urmare, am putea beneficia de o eventuală lipsă de concentrare a gazdelor, o demobilizare salvatoare pentru noi.

În cele 2 întâlniri directe din această ediție de campionat scorul a fost de fiecare dată egal, 1-1. Arădenii vin după o victorie în fața echipei Dinamo, contracandidată directă a FCH pentru un loc de baraj.

Programul rundei a 3-a

 • Vineri 23 aprilie: ora 17:30 UTA Arad – AFC Hermannstadt; ora 20:30 Gaz Metan Mediaș – FC Dinamo 1948
 • Sâmbătă 24 aprilie: ora 17:30 AFC Astra Giurgiu – FC Argeș; ora 15:00 Chindia Târgoviște – CSM Politehnica Iași
 • Duminică 26 aprilie: ora 20:30 FC Voluntari – FC Viitorul

CLASAMENT

 1. AFC Chindia Târgoviște 2          2          0          0          3-0       26
 2. UTA Arad 2          2          0          0          2-0       25

3 .AFC Astra Giurgiu                                     2          1          1          0          3-1       23

 1. FC Argeș 2          0          1          1          0-1       21
 2. FC Viitorul Constanța 2          1          0          1          1-1       19
 3. GAZ METAN 2 0          1          1          1-2       18
 4. FC Voluntari 1 0          1          0          1-1       17
 5. FC Dinamo 1948 2          0          1          1          0-1       15
 6. Politehnica Iași 1          0          1          0          0-0       14
 7. AFC HERMANNSTADT 2 0          0          2          1-5       13

Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*